Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

TSD a pichetat magazinele de etnobotanice


Tinerii din Organizația TSD Vrancea au pichetat, vineri, trei magazine de etnobotanice din Focșani. Tinerii au format lanțuri vii în fața magazinelor pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul acestor substanțe. Campania inițiată de TSD se va încheia cu depunerea în Parlamentul României a propunerii le-gislative privind interzicerea comercializării plantelor etnobotanice.
„Consilierii PSD au depus pe site-ul primăriei Focșani o inițiativă legislativă referitoare la aceste magazine. În prima ședință din luna ianuarie probabil va fi adoptată această decizie de inter-zicerea a comercializării etnobotanicelor”, a declarat președintele TSD, Bogdan Matișan.
El a precizat că este nevoie de o decizie a guvernanților pentru interzicerea comerci-alizării acestor substanțe. „Dacă magazinele vor fi închise tinerii nu vor mai avea acces direct la aceste substanțe. Acum, rămâne ca guvernanții să inițieze acțiuni legislative astfel încât aceste droguri să nu mai poată fi comercializate și pe internet. Degeaba le închidem noi dacă accesul la aceste substanțe rămâne liber”, a precizat președintele TSD. De asemenea, Dragoș Bîrlădeanu a arătat că acțiunea va continua la nivel central și cu o pro-punere legislativă în Parlament. „Probabil că interesul PDL este prea mare pentru a interzice aceste substanțe. Băiatul doamnei Plăcintă ar rămâne fără obiectul muncii”, a declarat Dragoș Bîrlădeanu.
De la începutul anului și până în prezent 39 de persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, în urma intoxicării cu substanțe etnobotanice. Pacienții au vârste cuprinse între 16 și 43 de ani.
Trei dintre aceștia au fost spitalizați la Secția de Interne a spitalului, iar un singur pacient a fost internat la Secția de Terapie Intensivă, fiind transferat ulterior la Secția de Psihiatrie a spitalului. Celelalte persoane nu au fost internate din diverse motive, fie că au refuzat, fie că starea lor de sănătate nu impunea acest lucru. Toți pacienții au primit de la medicii de la UPU bilet de trimitere către Secția de Psihiatrie, pentru un control mai amănunțit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?