Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Europa, un puzzle pentru elevi, la Consiliul Judeţean


  

 

   Ziua Europei i-a antrenat într-un joc interactiv de învățare pe elevii din județul Vrancea. Ei au construit o hartă a Europei pe care au așezat țările membre formând un puzzle. Au tras la sorți câte o țară din cele 27 ale Uniunii Europene și au avut ca temă studierea statului respectiv, a obiceiurilor specifice și a reprezentării pe vechiul continent. La evenimentul care, din cauza vremii, nu s-a putut desfășura pe platoul Pieței Unirii, dar s-a ținut în holul Consiliului Județean Vrancea, a participat și deputatul social democrat Angel Tîlvăr.
   El a înmânat fiecărui elev care a susținut prezentarea unei țări, o diplomă și o hartă a Europei. „Sper ca aderarea noastră la Uniunea Europeană să fie urmată și de integrare. Este un proces complex, concurențial, deci nu trebuie să trăim cu ideea că odată ce am aderat la UE lucrurile s-au rezolvat, ci am pătruns într-o piață în care concurența este principalul element de definiție. Din acest motiv avem interesul și noi și cei care trudesc pe băncile școlii și cei care îi formează să facem în așa fel încât oamenii care ies din unitățile de învățământ să fie competitivi, să fie buni, să acceseze bursele. În același timp trebuie să încurajăm dorința de a studia în țară pentru că învățământul românesc este un învățământ de care cred că avem motive să fim mândri”, a spus deputatul Angel Tîlvăr.
   Parlamentarul a adăugat că are foarte multe de învățat și de la elevi și că își va da în continuare interesul să sprijine inițiativele tinerilor care își doresc să devină mai buni. Chiar dacă unii dintre elevi au fost emoționați, prezentările au fost lăudate de deputatul Tîlvăr. „Macheta noastră prezintă trei țări Slovacia, Cehia și Polonia. Am avut noroc că elementul principal pe care am construit macheta este specific Slovaciei, dar și liceului nostru, și anume lemnul”, a spus perechea formată din Ana și Alexandra de la Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți” din Vidra.
   De asemenea, elevii de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani au adăugat pe harta Europei două țări. „Noi am adăugat la acest puzzle Italia și Malta. Noi ne-am bazat pe simboluri ca pizza, peisaje din Veneția, turnul din Pisa și Colosseum”, au precizat Valentin Lățcan și Andrei Beșleagă.
   România și Bulgaria au fost reprezentate de elevii Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” care au amintit de simboluri precum Vlad Å¢epeș, Castelul Bran, dar și de dorința țării noastre de a intra în spațiul Schengen. „În România, o personalitate foarte importantă este Vlad Å¢epeș care este cunoscut și peste hotare. Este o atracție turistică așa cum este și Castelul Bran. În special, România își dorește foarte mult intrarea în spațiul Schengen, dar nu va reuși acest lucru decât cu ajutorul Bulgariei”, a spus Bogdan Basuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?