Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Rovana Plumb: Locurile de muncă şi energiile regenerabile, priorităţi pentru social-democraţi


Europarlamentarul Rovana Plumb, președinta Organizației de Femei Social Democrate, a susținut, la reuniunea Consiliului Partidului Socialist European (PES) de la Varșovia, necesitatea extinderii locurilor de muncă ecologice, dar și a unor studii în programa de învățare școlară cu privire la mediu și schimbările climatice, informează un comunicat al PSD.
„Locurile de muncă verzi sunt slujbe care promovează dezvoltarea durabilă. Aceste slujbe se regăsesc în sectoarele care reduc în mod direct consumul de energie și resurse, protejează ecosistemele și biodiversitatea, reduc cantitatea de deșeuri, poluarea aerului și emisiile de gaze cu efect de seră sau amprentă de carbon”, a declarat Rovana Plumb în cadrul întâlnirii cu liderii PES.
Președinta Organizației de Femei a PSD consideră că e nevoie de conștientizarea unei atitudini ecologice încă din timpul școlii, dar și mai târziu, motiv pentru care este nevoie de „introducerea în programul cadru de învățare pe tot parcursul vieții a celei de a 9-a competențe-cheie referitoare la mediu, schimbări climatice și dezvoltare durabilă”.
Inițiativele Rovanei Plumb, transmise Consiliului PES în numele PSD, au fost votate în unanimitate în Plenara Europeană, în cadrul intervențiilor cu tema „Cum să devină o realitate dezvoltarea durabilă ecologică’- Making Green Growth become a reality”.
„În timp ce alte partide susțin creșterea verde în principal numai din motive economice și de mediu, noi, social-democrații, trebuie să luptăm în primul rând pentru ca această creștere verde să contribuie la o viață mai bună a cetățenilor europeni și o creștere echitabilă. Noi trebuie să asigurăm tranziția către o economie nepoluantă”, a afirmat europarlamentarul PSD.

Cu ocazia reuniunii Consiliului Partidului Socialist European care a avut loc, în perioada 2-3 decembrie, la Varșovia, delegația PSD, prin vocea Rovanei Plumb, a cerut ca fondul UE de globalizare și ajustare să fie dedicat tot mai mult pentru a susține creșterea verde.
„Europa se confruntă cu provocări enorme pentru a asigura o creștere durabilă. În timp ce schimbările climatice vor provoca costuri economice și sociale enorme, combaterea schimbărilor climatice prin reformarea producției, consumului și modelelor noastre de transport este o condiție prealabilă pentru o creștere verde și inteligentă echitabilă și pentru depășirea șomajului în masă din Europa”, a mai adăugat europarlamentarul Rovana Plumb, reprezentanta PSD la Grupul de Lucru PES privind schimbările climaterice și energia verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?