Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

„Nota bene“ a renăscut


La sfârșitul lunii noiembrie, Liceul „Emil Botta” din Adjud a avut parte de un eveniment remarcabil și anume apariția celui de-al doilea număr al revistei școlare: „Nota bene”. În această nouă ediție, pe lângă rubricile care reflectă viața de toate zilele a liceului se regăsesc și pasaje în care elevii și profesorii deopotrivă își încearcă vocația literară, artistică și științifică. Publicația ce numără 50 de pagini cuprinde cele mai de seamă activități realizate de elevii și profesorii acestei unități de învățământ. În paginile revistei putem găsi lucrări literare care abordează diverse teme precum: li-teratura, existențialismul, religia, cunoașterea, etc…
Revista „Nota Bene”, ediția nr.2, mai cuprinde articole despre proiectele educaționale și concursurile la care membrii Liceului „Emil Botta” au participat, dar și poezii scrise de elevi. Din colectivul redacțional fac parte profesorii Valentin Dogaru și Adriana Diaconu alături de elevii Paul Butnaru și Elena Vasiliu. „Prin grafică și conținut revista tinde să se plaseze în topul revistelor de profil din județ și nu numai.
Un lucru inedit îl reprezintă faptul că două personalități ale culturii românești, academicia-nul Alexandru Surdu, președinte al Institutului Academiei Române de Filosofie și Arcadie Suceveanu, președintele Scriitorilor din Republica Moldova, au colaborat în acest număr”, a precizat Valentin Dogaru, profesor la Liceul „Emil Botta”, Adjud.
Prin intermediul revistei se dorește obținerea unui premiu la Concursul interjudețean de reviste școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?