Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Temperaturi scăzute


Vremea s-a răcit, inclusiv în Municipiul Focșani. Ieri dimineață, termometrul de la Ceasul Rău arăta 2 grade Celsius, semn că iarna s-a instalat, chiar dacă nu a nins.
Cea mai scăzută temperatură din țară în acest sezon, de minus 13 grade Celsius, s-a înregistrat, ieri, la Joseni, în județul Harghita. Potrivit meteorologului Gyorfi Tunde de la stația meteo din Miercurea Ciuc, temperatura de minus 13 grade Celsius a fost consemnată între orele 7.30 – 8.00 la Stația Meteo Joseni.
În tot județul Harghita a fost ger, minimele consemnate de meteoro-logi duminică dimineață fiind de minus 11,5 grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 10 grade la Toplița, minus 8 grade la Bucin și minus 5 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc. Prognoza pentru intervalul imediat următor indică, însă, o încălzire semnificativă, cu minime pozitive luni dimineață. „Cerul se va acoperi, vremea va fi închisă, cu minime cuprinse între 2 și 6 grade Celsius și cu maxime de până la 9 grade în județ”, a precizat meteorologul Gyorfi Tunde.
Minima absolută a lunii noiembrie în Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1993, în vreme ce maxima absolută a fost de 21,8 grade în 2004.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?