Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

IPJ are compartiment pentru interceptări!


Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) are, de ceva timp, un nou compartiment. Deși nu apare pe site-ul instituției, mai nou, există și un Compartiment de Operațiuni Speciale. Mai pe românește, este vorba de un compartiment care se ocupă cu interceptările convorbirilor telefonice.
Pe zi ce trece, criza se tot adâncește, iar criminalitatea este în creștere. Mergând pe principiul „în situații excepționale, se iau măsuri excepționale”, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a considerat, la un moment dat, că nu sunt suficiente structurile clasice din sistem pentru a lupta eficient împotriva infracționalității. Prin urmare, a înființat una nouă și i-a dat o denumire destul de sofisticată „Direcția de Operațiuni Speciale”. Potrivit informațiilor găsite pe site-ul IGPR , „Direcția Operațiuni Speciale este o unitate de suport informativ, tactic-operațional și tehnico-operativ specializat ce deservește structurile din componența Ministerului Administrației și Internelor – Inspectoratul General al Poliției Române și a Ministerului Public care solicită sprijinul de specialitate în instrumentarea unor cauze complexe în situații operative care necesită o acțiune urgentă sau prezintă grad ridicat de risc. La nivel te-ritorial, direcția are în componență 14 servicii regionale, repartizate după principiul Curților de Apel și 26 de compartimente teritoriale în restul județelor țării”.
La sediul IPJ Vrancea a ajuns deja echipamentul necesar, iar acum cei care vor lucra la acest compartiment își pregătesc birourile, pentru a-și putea începe activitatea. Polițiștii vrânceni nu știu prea multe amănunte despre acest compartiment, el fiind direct în subordinea IGPR.
Surse din rândul polițiștilor spun că la acest compartiment vor lucra cinci persoane, respectiv doi ofițeri și trei subofițeri. Activitatea ar putea fi coordonată de un comisar din cadrul IPJ Vrancea, întors nu de mult timp dintr-o misiune externă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?