Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Medicii Spitalului Judeţean se mută


Medicii angajați ai Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, care își desfășurau activitatea în cadrul Policli-nicii II, își vor muta cabinetele de la 1 decembrie. Ei urmează să-și desfășoare activitatea în cadrul Policlinicii I. Decizia a fost luată de directorul Spitalului Județean, doctorul Nicolae Moise, care susține că plătea Primăriei Focșani, proprietara clădirii, o chirie prea mare.

În primele nouă luni ale acestui an, Spitalul Județean a achitat pentru întreținerea celor șase cabinete medicale pe care le avea în incinta Policlinicii II suma de 90 de mii de lei. „Pe primele nouă luni am plătit pe cele șase cabinete nouă sute de mii de lei vechi (90 de mii de lei-n.r.) și nu mai are rost să plătesc aceste sume, pentru că noi dispunem de spații în ambulatoriul I din cadrul Spitalului, spații care vor putea fi folosite de către medicii care și-au desfășurat până acum activitatea acolo. În plus, serviciile de pază în valoare de 28 de milioane de lei vechi pe lună tot noi le plătim, la fel și serviciile de curățenie. Ca să nu mai zic de amenda pe care am primit-o de la pompieri, când s-a făcut controlul de PSI, în primăvară, ținând cont că la parter funcționa o televiziune, iar la ultimul etaj o sală de sport, unde trântesc ăia fiarele pe acolo. Am zis că ce rost mai are să lucrez în acel spațiu, când am spații libere în ambulatoriul din spital. Pur și simplu nu pot să susțin o clădire și să fiu păcălit de cei care și-au cumpărat spații acolo. În același timp, primăria nu ne-a ajutat și susținut cu nimic”, a declarat Nicolae Moise, managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon”.
Până în 2008, în cadrul Policlinicii II a funcționat Centrul Medical, care avea cea mai mare adresabilitate din județ și obținea venituri proprii, din care plătea utilitățile și cheltuielile de întreținere. A apărut apoi un ordin, 39/2008, privind reorganizarea ambulatoriului de specialitate al spitalului, care i-a nemulțumit atât pe reprezentanții spitalului, pe de o parte, cât și pe cei care au achiziționat cabinete în incinta Policlinicii II, pe de altă parte.

Căldură întreruptă

Medicii care și-au cumpărat cabinetele în cadrul Policli-nicii II susțin că ai lor colegi care au plecat au întrerupt lumina și căldura pe holurile clădirii. Informația este dezmințită de Nicolae Moise, care a susținut că s-a renunțat la energia termică doar în ca-binetele în care își desfășurau subordonații săi activitatea și nu la cea de pe holuri. „În perioada în care cabinetele medicale au funcționat acolo, s-au făcut achiziții prin banii obținuți din programe de medicină sportivă, planificare, dermato și oncologie. Aparatul de aer condiționat este poziționat sus, la Contabilitate, și este achi-ziționat pe banii din programul de dermato și automat îl vom lua. Lămpile sunt cumpărate din programele de dermato și medicină sportivă și mi se pare normal să le iau de acolo, pentru că sunt pe inventarul nostru. La  fel și băncile, ele sunt făcute în atelierul de tâmplărie al spitalului și le vom lua de acolo. Cabinetele rămase acolo sunt private și să-și cumpere becuri, bănci, că până acum au supt din bugetul spitalului”, a explicat Nicolae Moise.
Ieri, managerul spitalului a înaintat o notificare către primărie prin care se înștiințează faptul că medicii angajați ai Spitalului Județean care și-au desfășurat activitatea în incinta Policlinicii II se vor muta. Astfel, pacienții care au nevoie de consultații medicale, vor trebui să meargă la Ambulatoriul I din incinta Spitalului Județean, de la 1 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?