Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Primăria se judecă pentru serviciul de salubritate


Primăria Homocea se judecă cu Prefectura pentru dreptul de a avea un serviciu de salubritate în localitate. Reprezentanții Prefecturii au introdus, în luna aprilie a.c., pe rolul secției de contencios administrativ a Tribunalului Vrancea, o cerere privind desființarea dispozițiilor primarului din Homocea referitoare la serviciul de salubritate. Chiar dacă Tribunalul a dat câștig de cauză Prefecturii, primarul Neculai Ionescu este hotărât să facă recurs.
„Nu înțeleg de ce s-a dat câștig de cauză celeilalte părți atâta timp cât acest serviciu se au-tofinanțează din taxele plătite de populație și nu beneficiază de fonduri de la bugetul local”, a afirmat primarul de la Homocea.
Decizia privind înființarea unui serviciu propriu de salubritate la Homocea a fost luată având în vedere numărul mare de locuitori ai comunei dar și amenzile primite de primărie de la Garda de Mediu. De altfel, Homocea este recunoscută ca un focar de infecție deoarece locuitorii aruncau hoituri, cadavre și fetuși de animale pe islazul comunal.
„Am fost sancționați contravențional de cei de la Garda de Mediu pentru că nu puteam să închidem gropile de gunoi din comună. Dacă nu ne mobilizam să facem ceva în acest sens riscam să primim o amendă de 500 de mi-lioane lei vechi. Astfel, în ședința de Consiliu Local am decis înființarea unui serviciu de salubritate al comunei. Am organizat concurs conform legilor pentru ocuparea unui post de casier și trei posturi pentru muncitori necalificați”, a afirmat primarul Neculai Ionescu.
Funcționarea serviciului se bazează pe fondurile colectate de la cetățeni. Astfel, casierul merge la gospodăriile din comună și adună de la fiecare cetățean câte 6 lei, bani din care sunt plătiți angajații și se asigură resursele necesare serviciului. De asemenea, reprezentanții primăriei au închis principala groapă de gunoi și a fost stabilit un paznic care suprave-ghează zona respectivă.
„E mai ușor pentru noi deoarece putem să scoatem gunoiul la poartă. Înainte pierdeam mai mult timp și bani ca să ducem gunoiul pe câmp. Acum suntem și noi civilizați”, a spus Lenuța din Homocea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?