Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Guvernul face economii prin decesele pensionarilor


Guvernul pedelist depășește orice limite ale cinismului și, în căutare de bani, așteaptă să moară pensionarii din țară pentru a face economii la buget. Afirmațiile făcute de premierul Emil Boc arată disperarea unui Executiv care nu are soluții pentru criza în care a adus țara. Pentru Guvernul pedelist, românii fără carnet portocaliu au ajuns simple numere cu care jonglează când trebuie să taie salarii, indemnizații pentru mame sau să impoziteze pensii.

Deputatul social democrat Angel Tîlvăr acuză, într-un comunicat de presă, cinismul de care dă dovadă premierul Boc atunci când vrea să facă economii la bugetul României de la „pensionarii care ies din sistem pe cale naturală”. Deputatul arată că o scuză pentru o astfel de formulare ar fi că, de regulă, „Boc se grăbește atunci când vorbește”. De asemenea, premierul Boc ar mai avea scuza negocierii în genunchi cu FMI sau „cu pistolul la tâmplă”.
„După ce a micșorat salariile bugetarilor cu 25%, după ce a făcut disponibilizări, după ce refuză să acorde fonduri pentru investiții pentru a scoate țara din criză, după ce vrea să aducă bani la buget din impozitarea pensiilor, indemnizațiilor, alocațiilor, a ajutoarelor sociale și indemnizațiilor pentru veterani, domnul Boc mizează și pe banii care vor fi economisiți la bugetul țării pentru clientela politică de la «pensionarii care ies din sistem pe cale naturală»”, afirmă deputatul social democrat.
Angel Tîlvăr consideră că declarațiile premierului pedelist vin din disperarea unui Guvern care nu are soluții pentru situația cu care se confruntă țara și dintr-o lipsă acută de căldură umană. El acuză acest Guvern că a uitat că trebuie să guverneze pentru oameni și nu împotriva lor, pentru clientela de partid.
„Dacă la început am fost uimit de soluțiile pe care le găsește executivul pentru ieșirea din criză, astăzi sunt revoltat. Sunt revoltat pentru că un premier condamnă întregi categorii sociale la sărăcie și la o permanentă umilință”, a continuat de-putatul Tîlvăr.

Dispreț și aroganță a la Boc

Deputatul Tîlvăr arată că, de fapt, premierul adoptă atitudinea arogantă și disprețuitoare a „stăpânului său”, președintele României. „«Cum e turcul și pistolul»: ce să învețe domnul Boc, un executant umil, de la stăpânul său, domnul președinte Băsescu, care atunci când vorbește despre sistemul românesc de învățământ afirmă că acesta scoate pe bandă rulantă tâmpiți iar din punctul domniei sale de vedere, al pacientului care se tratează în străinătate, doctorii pot oricând să plece dacă nu le convine în România”, a continuat deputa-tul Tîlvăr. Social democratul arată că nu trebuie invocată „nici în cele mai dure lupte politice” posibilitatea ca o persoană să dispară și, înainte de a vorbi în acești termeni despre pensionarii români, premierul ar fi trebuit să se gândească la părinții săi, oameni cu o vârstă de peste 80 de ani. „A depins de câteva voturi la moțiunea de cenzură ca domnul Boc să lase această țară pe cale politică, nu «naturală». Nu cred că putem invoca nici măcar în cele mai dure lupte politice posibilitatea ca cineva să dispară. Mai ales că domnul Boc este fiul unor oameni cu o vârstă de peste 80 de ani. I-ar conveni ca cineva să se refere la părinții săi în acești termeni? Sunt sigur că năzdrăvăniile cuplului comic-fantezist Băsescu-Boc nu se vor opri aici”, a încheiat deputatul Angel Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?