Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Vrânceni reţinuţi pentru furt de maşini de lux


Trei locuințe din cartierul Bahne și un service auto de pe strada Odobești, din Focșani, au fost luate cu asalt de mascați, ieri dimineață. Două persoane, respectiv Dan Dumitriu și Neluțu Tudorache ar fi fost „săltate” de mascați și duse la București pentru a fi audiate. Potrivit unor surse, pe numele celor doi erau emise mandate de aducere. Ei sunt suspectați că ar face parte dintr-o rețea care se ocupă cu furtul de mașini și obiecte de lux.
Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a precizat că din Vrancea nu au fost sustrase autoturisme de lux. „În Vrancea este vorba de persoane suspectate că fac parte dintr-o rețea, nu de autoturisme furate. Până acum au fost aduse la București 14 persoane pentru a fi audiate”, a declarat comisarul șef Christian Ciocan.
Surse din rândul anchetatorilor spun că în urma perchezițiilor efectuate în cele patru locații din Focșani, au fost găsite bunuri care i-ar incrimina pe cei doi. Reporterii „Monitorul de Vrancea” au încercat, ieri, să ia legătura cu Neluțu Tudorache, dar acesta nu a fost de găsit. Angajații de la service-ul auto al acestuia au precizat că „nu este momentan”. „Nu este aici. Nu știu când revine și nici când l-ați putea găsi. Chiar nu știu ce să vă spun”, a precizat unul dintre angajați. 
Potrivit presei centrale, suspecții acționau la pont și aveau confecționate obiecte artizanale cu care porneau mașinile furate. Autoritățile au efectuat, marți dimineață, mai multe percheziții în București și șase județe din țară. 14 persoane au fost reținute pentru audieri, într-un dosar de furturi auto și obiecte de lux. În acest caz au fost efectuate 21 de percheziții în județele Vâlcea, Vrancea, Călărași, Constanța, Bacău, Argeș și în capitală.
Suspecții au fost duși la sediul Serviciului Furturi Auto din capitală. Aceștia ar fi membri ai unor rețele care ar fi furat cel puțin nouă mașini de lux marca BMW. Trei dintre mașinile de lux, respectiv BMW X6, ar fi fost furate numai din Constanța. Anchetatorii urmează să stabilească dacă rețelele de hoți vizate de perchezițiile de marți au ramificații și în afara țării.

***
Mașinile de lux din Vrancea nu au scăpat nici ele de mâna hoților. De la începutul anului și până în prezent, polițiștii vrânceni au primit opt sesizări care vizau dispariția unor autoturisme de lux, respectiv BMW și Mercedes. Patru dintre cazuri au fost soluționate, mașinile fiind recuperate și înapoiate proprietarilor.
Nu doar mașinile de lux sunt în vizorul hoților. La începutul acestei luni, un autoturism marca Renault Laguna a dispărut în plină zi de pe o stradă din Focșani. Proprietarul mașinii le-a spus polițiștilor că a lăsat-o parcată, iar când a revenit nu a mai găsit-o. Imediat după sesizare, polițiștii au organizat filtre la toate ieșirile din oraș, dar mașina nu a fost zărită pe nicăieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?