Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Volkswagen lipeşte eticheta BlueMotion pe versiunea Polo 1.2


Versiunea de 1.2 litri și 70 de cai putere a modelului Polo primește indicativul BlueMotion, care aduce cu sine o serie de modificări importante. Consumul scade până la 5.2 litri/100 de km. Volkswagen încearcă să stârnească interesul clienților săi europeni pentru subcompactul Polo cu o nouă versiune economică, etichetată cu indicativul BlueMotion. Gama de modele ecologice ale constructorului german primește așadar o nouă versiune, una propulsată de unitatea pe benzină cu trei cilindri, de 1.2 litri, capabilă să livreze 70 de cai putere.
Eticheta BlueMotion aduce motorului un sistem start-stop, un sistem de recuperare a energiei la frânare, o transmisie cu rapoarte mai lungi și bineînțeles un set de pneuri cu rezistență redusă la înaintare. Lista modificărilor reduce performanțele mo-delului de clasă mică, sprintul de la 0 la 100 de km/h realizându-se în 14.1 secunde, cu 0.2 secunde mai lent decât timpul versiunii standard. Cu toate acestea, consumul mediu scade cu aproximativ 5%, de la 5.5 litri/100 de km la doar 5.2 litri/100 de km. În același timp, rata emisiilor se reduce și ea de la 128 la 119 g/km.
Deși nu au fost publicate prețurile decât pentru piața din Germania, eticheta BlueMotion va crește prețul cu 500 de euro, raportat la versiunea standard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?