Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Investiţiile din satele vrâncene, abandonate de guvernanţi


Primăriile din mai multe localități vrâncene sunt amenințate cu procese în instanță de către firmele de construcții din cauza facturilor neplătite de către statul român. Investițiile sunt derulate prin Programul de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate la sate, aprobat prin HG 577/1997. Situația a fost prezentată de deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, într-o interpelare adresată ministrului Dezvoltării regionale, Elena Udrea. Social democratul a arătat că Programul de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate la sate este „în derivă”. El a atras atenția că sunt lucrări nefinalizate din lipsa ba-nilor, care se vor degrada și vor costa mai mult atunci când vor fi reluate.
„Programul de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate la sate, aprobat prin HG 577/1007, a adus județului Vrancea, la începutul lui 2010, suma de 2.420.600 lei, bani care au servit pentru demararea unor lucrări și achitarea altora care au fost executate și nedecontate, lucrări care la 31 decembrie 2009 reprezentau 4 milioane lei”, arată deputatul de Vrancea.
Cele mai grave situații se înre-gistrează în localitățile Tănăsoaia, Vidra, Slobozia Ciorăști, Măicănești, Tulnici și Răcoasa unde au fost efectuate lucrări, încă din 2009, și unde există facturi restante pentru plata cărora reprezentanții firmelor de construcții amenință cu instanța.
„Această situație se datorează faptului că în luna septembrie a anului 2010 a fost redus bugetul inițial cu suma de 415.000 lei, reducere efectuată după ce administrațiile locale au scos la licitație investițiile și au fost demarate lucrări prevăzute în proiecte”, precizează deputatul Nica.
El a cerut să fie informat în legătură cu modalitatea de rezolvare a acestor probleme, respectiv data până la care vor fi realocate sumele necesare de bani localităților din județul Vrancea care, în acest moment, au sistat lucrările finanțate de MDRT urmare a retragerii de bani din luna septembrie.
De asemenea, deputatul PSD Ciprian Nica a arătat, într-o declarație politică referitoare la asumarea răspunderii guvernamentale pe Legea Educației că „PD-L este interesat exclusiv de consolidarea puterii și de oco-lirea tuturor obstacolelor constituționale” iar UDMR „este dispus să ajute PD-L în acest demers cu o condiție: dizolvarea Statului Român în Ardeal”.
Ciprian Nica arată că România a fost vândută de PD-L și că limba română va deveni, odată cu adoptarea legii, limbă străină în județele Harghita, Covasna, Mureș. Deputatul PSD a precizat că nu are nimic cu UDMR ci, din contră, are o colaborare foarte bună cu ei.
„Declarația mea este un semnal de alarmă la adresa nenumăratelor trădări, vânzări și cedări de neam, de țară, de principii pe care PD-L le face în favoarea UDMR cu singurul scop de a mai sta, măcar o lună la pu-tere!”, a mai arătat Ciprian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?