Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Garda a confiscat ţigări de 500 mii euro


Comisarii Gărzii Financiare Vrancea au confiscat 362 baxuri cu pește 3,6 milioane de țigări în cadrul unei acțiuni de control derulate, ieri dimineață, pe DN 2-E85. Acțiunea a fost derulată în colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor. Camionul cu țigările venea de la o fabrică de țigări din Vaslui și a fost oprit în trafic de echipajul format din comisarii Cristi Misăilă și Gabriel Micu. La control s-au depistat cartușe cu țigări Army și Roxboro. Mai mult de jumătate din cantitatea de țigarete nu era timbrată corespunzător și, pentru a nu fi depistată ușor, era amestecată cu țigările pentru care existau documente.
Comisarul șef al secției Vrancea a Gărzii Financiare, Adrian Buzdrug, a arătat că nu mai puțin de 1,7 mi-lioane de țigarete erau netimbrate corespunzător. „Valoarea mărfii confiscate este de circa 1,8 milioane lei. Este cea mai mare captură de țigări din ultima perioadă. Comisarii Gărzii continuă acțiunea de verificare la producătorul de țigarete din Vaslui”, a afirmat comisarul șef Adrian Buzdrug.
Un echipaj de comi-sari ai Gărzii Financiare Vrancea a continuat verificările la fabrica de țigarete din Vaslui. Descinderea a fost organizată împreună cu reprezentanții Imprimeriei Naționale. Deoarece proprietarul fabricii nu a fost de găsit a fost rupt lacătul fabricii și efectuată o percheziție. În funcție de rezultatele verificărilor se vor stabili măsurile legale, cel mai probabil urmând să fie dispusă închiderea fabricii.
Captura record de țigarete continuă acțiunile derulate în ultima lună de comisarii Gărzii Financiare. Secția din Vrancea se află pe primul loc din România la confiscările de cereale transportate fără documente. Împreună cu polițiștii, comisarii Gărzii au dispus confiscarea unei cantități de peste 1.100 tone de cereale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?