Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cer demisia miniştrilor care nu au răspuns la interpelări


Senatorul PSD Lia Olguța Vasilescu cere demisia miniștrilor Cabinetului Boc care nu au răspuns în termen sau deloc la interpelările formulate de parlamentari, ea apreciind că sunt sute de cazuri în care membri ai Guvernului nu au oferit încă un răspuns la întrebările pe care le-au primit.
Senatorul PSD Lia Olguța Vasilescu a afirmat, ieri, într-o conferință de presă, că a solicitat Biroului Permanent al Camerei superioare a Parlamentului să „regleze” situația interpelărilor adresate miniștrilor care nu răspund în termenul de două săptămâni, prevăzut în actele normative.
„Am cerut membrilor Biroului Permanent să regleze o problemă care trenează atât în Senat, cât și în Camera Deputaților. Miniștrii sunt obligați, conform actelor normative în vigoare și Constituției, să răspundă la o interpelare în termen de două săptămâni, însă miniștrii Cabinetului Boc au restanțe față de parlamentari de anul trecut”, a declarat parlamentarul doljean.
Lia Olguța Vasilescu susține că, la rândul său, are o interpelare făcută ministrului Daniel Funeriu de la sfârșitul anului trecut, la care nu a primit încă un răspuns.

Senatorul PSD solicită demisia tuturor miniștrilor Cabinetului Boc care nu au răspuns la interpelările parlamentarilor.
„Eu am interpelare făcută din luna octombrie a anului trecut și la care încă nu am primit răspuns. Interpelarea este făcută ministrului Educației (Daniel Funeriu – n. r.). Este motivul pentru care nu mai fac interpelări. Vreau să cer public demisia miniștrilor care nu răspund la interpelările parlamentarilor pentru că încalcă nu numai Constituția, ci și regulamentele celor două camere”, a afirmat senatorul PSD.

Întrebată câți din miniștrii Guvernului Boc ar trebui să-și dea demisia pentru întârzierea sau lipsa unor răspunsuri la interpelările făcute de parlamentari, Lia Olguța Vasilescu a spus: „Toți! Inclusiv domnul premier Emil Boc. Vreau să spun că sunt de ordinul sutelor interpelările care nu au primit răspuns”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?