Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Omorâtă în chinuri groaznice


Copila de patru ani din Câmpuri, ucisă duminică de tatăl vitreg a fost înmormântată, ieri, la Găgești. Cu cât ancheta înaintează cu atât situația se dovedește a fi mai tragică. Micuța a trăit un calvar și a murit în chinuri groaznice. Despre felul cum era maltratată, autoritățile spun că nu au știut nimic. Era nevoie ca un copil să moară pentru ca referenții sociali ai primăriei din Câmpuri și polițiștii din comună să afle prin ce trecea Mădălina Georgiana Ciobotaru. Nici propria mamă nu a mișcat vreun deget să-și pună micuța la adăpost. Iar sătenii din Câmpuri, deși au auzit sau chiar au văzut ce se petrece, nu s-au gândit niciodată să facă o reclamație scrisă sau să apeleze pur și simplu numărul 0237/983, Telefonul Copilului, și să spună ce se întâmplă în familie, fie și sub protecția anonimatului. Acum însă, se întrec în a povesti cum și în ce fel era micuța maltratată.

Copila omorâtă cu sânge rece de tatăl vitreg a fost înmormântată, ieri, la cimitirul din localitatea Găgești, comuna Bolotești. Trupul neînsuflețit al copilei a fost depus în casa părintească, tatăl natural și mama, fiind din Găgești. Pentru că tatăl nu a avut bani de înmormântare, de tot s-a ocupat nașul de botez al copilei. Georgiana Mădălina Ciobotaru a murit duminică. Bătută crunt de tatăl vitreg, copila și-a dat sufletul în câteva minute. Monstrul a sunat la poliție și a spus că fiica sa a căzut de pe o scară, de la o înălțime de 2,5 metri. Necropsia a arătat că Ion Neagu minte. În urma acesteia a rezultat că micuța a murit în chinuri, fiind bătută crunt. Tot trupul îi era plin de vânătăi… Bestia care a ucis-o a fost reținută, iar miercuri a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Fapta sa a fost încadrată la omor deosebit de grav deoarece a fost săvârșită prin cru-zimi și asupra unei persoane lipsite de apărare. El nu-și recunoaște fapta și spune că mama este vinovată pentru tot ce s-a întâmplat și că ea ar fi bătut-o pe fetiță, deși nu era acasă. Fetița a trecut prin momente groaznice de când avea câteva luni și cu toate acestea nimeni nu a putut preveni nenorocirea de duminică. La mai puțin de un an de la naștere, mama fetei, Daniela Munteanu, a divorțat de tatăl copilei și s-a dus la Câmpuri, unde a încercat să-și refacă viața alături de Ion Neagu. Pentru că nu era copilul lui, concubinul a început să facă tot felul de grozăvii și să o chinuie pe fetiță.

Învinețită pe tot corpul

Localnicii spun acum, care mai de care, că au știut că micuța este bătută de tată și că au făcut sesizări în acest sens la primărie dar nimeni nu a făcut nimic pentru ca tragedia să fie evitată. Cei de la Serviciul public local de asistență socială al Primăriei Câmpuri ridică, însă, din umeri spunând că nu au primit nicio sesizare și nici nu au știut nimic. Sătenii susțin acum că bărbatul ținea morțiș ca cea mică să rămână alături de ei ca să-i poată mânca în continuare banii pe care copila îi primea ca pensie alimentară de la tatăl natural. Cel care a omorât-o a bătut-o crunt, a tras-o atât de tare de o ureche încât  i-a rupt-o. Micuței i-au fost rupți și dinții iar pe corp nu era bucățică de piele care să nu fie vânătă. Fetița avea și un picior rupt, dar nu de acum ci dinainte de incident, când tatăl vitreg a lovit-o cu un scaun cu picioare din fier. Cu alte cuvinte, fetița a stat și cu piciorul rupt o vreme iar mama nu a luat nicio măsură.
Vecinii au povești cutremurătoare, povești care nu au ajuns la urechile celor responsabili. O vecină a familiei și martor în dosar a povestit că nu doar tatăl vitreg o bătea pe copilă ci și mama ei. Daniela Munteanu știa că concubinul îi torturează fiica și nu a mișcat un deget să schimbe situația. Vecina povestește că au fost momente când a încercat să o scoată pe copilă din mâinile nenorocitului și a fost bătută și ea. Îngro-zită, femeia a mai spus că micuța era vânătă inclusiv în zona organelor genitale. Tatăl o bătea cu bățul pentru că se scăpa pe ea. O punea pe oliță și apoi o lovea cu pumnii. Tatăl na-tural al fetei a declarat că a auzit că fetița lui este torturată, ba chiar că monstrul ar fi pus-o cu mâinile pe plită pentru că se scăpa pe ea. Bunica din partea mamei a vrut să o crească ea, dar monstrul nu s-a putut lipsi de banii pentru pensia alimentară și a in-sistat să rămână la ei. Bunica le-a spus vecinilor că a mers în vizită și a găsit-o pe copilă mâncând mămăligă cu materii fecale, dar și că era foarte prost îmbrăcată și neîngrijită. Nici măcar imaginile puse în fața criminalului de anchetatori nu i-au stârnit bărbatului vreo reacție.

Bătută și de mamă

Mama fetei a precizat că aceasta ar fi fost bătută și înainte ca ea să plece de acasă și totuși … a plecat. Localnicii din Câmpuri spun că nici mama nu este ușă de biserică și că o mai altoia și ea din când în când pe micuța de patru ani. De altfel, știa că tatăl vitreg îi bate fata dar nu a luat măsuri și nici nu a spus nimic nimănui. Trupul neînsuflețit al copilei a fost luat de la morgă de nașul  de botez care s-a ocupat și de înmormântare. Tatăl ucigaș a îngrozit întreaga comunitate. Pe cei care știau ce-i face fetiței i-a amenințat că-i omoară în cazul în care vor sufla o vorbă despre ce se întâmplă în familia lui. Mai mult, avea tot timpul un cuțit la el și le spunea oamenilor că nimeni nu-i poate face nimic pentru că este nebun. Potrivit anchetatorilor, fratele mai mic al Mădălinei nu are nici el o viață prea bună. Tatăl, natural de această dată, l-a mai lovit și pe cel mic, iar vecinii își amintesc că odată au văzut când l-a luat și l-a aruncat în pat încât l-a făcut să vomite.
Grozăviile s-au ținut lanț și nimeni nu a făcut nimic

Localnicii, mama dar și alte persoane știau foarte bine prin ce trece copila dar nimeni nu a făcut nimic. Daniela Munteanu, mama fetei nu a spus    niciun cuvânt cu privire la chinurile îndurate de fiica sa și nici nu s-a gândit vreodată să o protejeze, șă-și ia îngerul și să plece departe de monstrul care  i-a pus capăt zilelor. Polițiștii din localitate susțin că la poliție nu a fost înregistrată nicio plângere în acest sens. Nici verbală nici scrisă. „La noi la postul de poliție nu există nicio sesizare în acest sens. Nici măcar verbal nu ne-a spus nimeni nimic. El nu are antecedente penale, doar a mai fost sancționat pentru diferite  abateri, dar nu fapte grave ca aceasta”, a spus șeful Postului de Poliție Câmpuri.
Reprezentanții primăriei cu atribuții în domeniu declară că nu au știut nici ei nimic, deși surse din rândul anchetatorilor susțin că inclusiv tatăl ucigaș a sunat la primărie, dar nu pentru a se reclama pe el, ci pe concubina sa. Acesta anunța că ea își bate copilul. Din anchetele și vizitele reprezentanților primăriei a reieșit că fetița trăiește… „pe picior mare”. Asistentul social din cadrul primăriei Câmpuri, Nicușor Brana, ne-a declarat că au fost făcute anchete sociale, vizite și că de fiecare dată totul părea a fi în regulă. Acesta ne-a mai declarat că o singură dată copila a fost găsită cu o vânătaie pe o mână iar tatăl i-a spus că fetița a căzut și l-a asigurat că nu ar da niciodată în ea pentru că o iubește nespus.

Mamă și copil, la Centrul Maternal

Pentru că mama mai are un copil de un an și o lună, reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului din cadrul DGASPC Vrancea au început o anchetă în acest caz. „Nu am știut nimic de acest caz până astăzi (ieri – n.r). Pentru că mama mai are un copil vom face o anchetă pentru a stabili în ce condiții trăiește acesta. După verificări se va stabili dacă va rămâne la mamă”, a declarat Luminița Liciu, director adjunct în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Vrancea.
La rândul său, Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea a declarat că mama fetiței moarte, împreună cu copilașul său vor primi îngrijire în Centrul Maternal din Focșani. „Ca să evităm orice risc, este bine să avem mama și copilul sub supraveghere pe perioada derulării anchetei. Prioritatea noastră de grad 0 este copilul. Este inadmisibil ca în 2010 să mai fie copii omorâți în bătaie! Când o comunitate locală, un Serviciu public de asistență socială din cadrul primăriei află sau au doar bănuiala că într-o familie este maltratat un copil și nu pot rezolva situația, au obligația legală să ne informeze! Nimeni nu ne-a informat vreodată în ce situație se afla fetița care a murit!”, a declarat Daniela Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?