Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Paşi către o digestie bună


Până la 80 la sută dintre problemele de digestie pot fi evitate printr-o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional, susțin specialiștii în nutriție. Gândul vă oferă câțiva pași esențiali pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal.
1. Optați pentru mese mici și dese, fără a crește aportul total de calorii. Este mult mai indicat să luați zilnic cinci mese mai mici decât două-trei consistente. În plus, mesele dese sunt esențiale și atunci când vrei să scapi de câteva kilograme.
2. Sporiți consumul de cereale integrale. Nutriționiștii spun că aceste alimente acce-lerează tranzitul intestinal lent, înlăturând riscul apariției obezității. „Datorită conținutului de fibre, cerealele integrale ajută la prevenirea obezității, întrucât înlocuiesc alimente cu densitate calorică mare și scad aportul energetic, producând astfel o scădere în greutate”, afirmă conf. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Nicolae Paulescu”.
3. Este de preferat să alegeți carne cu conținut redus de gră-simi, cum ar fi cea de pui, curcan, iepure, sau felii subțiri de carne de vită, porc sau miel. „Carnea este principala sursă de proteine, dar conține vitamine (D, B12) și minerale (fier, zinc, seleniu)”, precizează dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?