Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Condamnată pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice


O șoferiță de 28 de ani, din Gologanu, s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare deoarece a refuzat recoltarea probelor biologice, pe motiv că acul este prea lung. Crina N. a fost depistată conducând într-o formă nu prea bună, în ziua de 16 decembrie 2008. După ce a fost oprită în trafic de polițiști, femeia a fost testată cu alcooltestul, rezultatul ieșind pozitiv. Ulterior, a fost condusă la Spitalul Militar pentru a i se recolta probe biologice. Tânăra a refuzat să dea această probă, pe motiv că îi era frică de serigă, care ar fi avut acul prea lung. Inculpata a fost trimisă în judecată pentru refuz de recoltare probe biologice.
În primă instanță, șoferița n-a fost găsită vinovată de comiterea infracțiunii privind refuzul recoltării probelor biologice, motiv pentru care Parchetul a atacat hotărârea cu apel la Tribunalul Vrancea. Calea de atac a fost respinsă și dosarul a ajuns în recurs la Curtea de Apel Galați. „Condamnă pe inculpata N. Crina la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de articolul 87 ali-neatul 5 din O.U.G. numărul 195/2002, republicată.(…)Definitivă”, este decizia Curții de Apel Galați, care a reținut cauza spre rejudecare.
Oamenii legii atrag atenția asupra infracțiunilor de refuz de recoltare a probelor biolo-gice care sunt sancționate cu pedepse mai mari decât cele prevăzute pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?