Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Moarte pentru moarte“


Trupul neînsuflețit al Maricicăi Hăhăianu, asistenta care a murit într-un spital din Roma, după ce a fost bătută de un italian, a fost adus acasă, sâmbătă. Ea va fi înmormântată mâine în comuna Oreavu, lângă Râmnicu Sărat. Maricica Hăhăianu s-a născut în satul Tinoasa, comuna Dumitrești, fiind crescută de rude apropiate din comuna Topliceni, județul Buzău.
Maricica Hăhăianu a murit chiar în ziua în care ar fi trebuit să împlinească 32 de ani, după ce medicii au oprit aparatele care o țineau în viață. Creierul ei nu mai funcționa din cauza unei leziuni masive a trunchiului cerebral. Femeia a fost lovită, pe 8 octombrie, cu un pumn în figură de un italian de 20 de ani, Alessio Burtone, într-o stație de metrou. Petrea I. Petroiu, tatăl Maricicăi, spune că dorește ca ita-lianul care i-a omorât fiica să primească pedeapsa capitală. „Eu vreau o singură pedeapsă pentru acel nenorocit: «moarte pentru moarte». Fata mea se duce în pământ și are doar 32 de ani. Așa să se ducă și acela. Am încredere în judecata italiană. Pentru nepotul meu de trei ani familia italianului să plătească un ajutor până ce copilul va face 18 ani”, a spus acesta. Copilul de trei ani a început să întrebe de mamă. „Am fost o familie unită, însă acum suntem disperați. Maricica a fost o fată de milioane, nu am cuvinte să mai vorbesc de durere. Trebuia să vină în decembrie acasă definitiv, să-și facă un rost aici. Acum o băgăm în pământ și rămâne copilul fără cea care i-a dat viață. L-a întrebat băiețelul pe Adrian: «mama unde e, de ce nu vine cu tine acasă? Mi-e dor tare de ea și vreau să o văd». Adrian s-a întors și i-a spus copilului că mama e la spital, trebuie să facă injecție și că vine mai târziu, apoi a plecat afară ca să nu-l vadă copilul că urlă de durere. Băiețelul va rămâne la tatăl lui și voi avea și eu grijă de el câte zile voi mai avea pe acest pământ. Nu știu dacă Adrian va mai pleca din nou la muncă în Italia”, a spus Rodica Fodoroiu, mama soacră a asistentei.
Ieri în jurul prânzului a venit la capela mortuară de la biserica Sfânta Paraschiva din Râmnicu Sărat și Dorina, mama asistentei. Sfâșiată de durere, femeia care abia se mai putea ține pe picioare, a început să-și strige copila. Epuizată, ea a leșinat la căpătâiul decedatei. Rudele au sărit și au scos-o pe brațe din capelă. A dat o mână de ajutor și un jurnalist italian, venit la bi-serică. Femeia a fost luată de ambulanță și dusă de urgență la spitalul din Râmnicu Sărat.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?