Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

HOȚ INGENIOS. A găurit peretele unei case pentru a putea fura bunuri din ea


Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Adrian T., de 42 de ani, este recidivist, iar acum va fi judecat pentru că în perioada noiembrie 2014 – martie 2015 a pătruns prin efracție într-o casă nelocuită din Ciușlea, comuna Garoafa, și a sustras diferite bunuri. Potrivit oamenilor legii, el a distrus un perete al imobilului, creând astfel un prejudiciu de 3.142 lei.
    Din verificări a rezultat că partea vătămată nu a mai mers o perioadă la imobilul cu pricina, iar când a ajuns a observat că unul dintre pereții casei ar avea o gaură și din casă lipseau mai multe bunuri. S-a stabilit că inculpatul a mers la imobilul cu pricina, a făcut mai întâi gaura, după care a revenit și a pătruns în interior. Bunurile pe care le-a luat au fost vândute.
    Tot pentru furt calificat au fost trimiși în judecată și doi tineri din Odobești, Ionuț Cristinel S., de 23 de ani, care este recidivist, și Ionel G., de 34 de ani. Cei doi sunt bănuiți că, în noaptea de 7/8 februarie, au pătruns prin efracție în două case din comuna Vînători și au furat bunuri de aproape 15 mii lei. Cei doi s-au întâlnit la Unirea și au băut ceva împreună, după care cel de 34 de ani i-ar fi propus celuilalt să-l însoțească până la Vînători, pentru că are ceva treburi de rezolvat. 
Ajunși în zona Crângului, cei doi și-au lăsat bicicletele în pădure, iar cel de 34 de ani i-ar fi propus celuilalt să sustragă bunuri din case. Au sărit gardul unui imobil aflat în construcție, au mers prin spatele casei, apoi au pătruns în interior. Au sustras un aparat de sudură, un fierăstrău, un circular, după care au plecat. Apoi, tot cel de 34 de ani i-ar fi propus celuilalt să intre și în casa învecinată, de unde au furat doar haine. Cel de 23 de ani a recunoscut comiterea faptei și a povestit cum s-a întâmplat totul, în timp ce celălalt a negat. Referitor la bunuri, el a spus că le-a cumpărat din târgul de animale.
    Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au mai trimis în judecată și doi frați din comuna Nănești, Toader, de 28 de ani, și Marian C., de 19 ani. Cei doi sunt bănuiți că în luna februarie a anului trecut, pe timp de noapte, au intrat în curtea unui imobil, după ce au escaladat gardul, apoi în casă, de unde au sustras diferite bunuri. Potrivit procurorilor, înainte de a da spargerea, cei doi au lucrat pentru proprietarul casei. La audieri, frații au recunoscut comiterea faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?