Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Poliţiştii vrânceni vor protesta la Bucureşti


Polițiștii vrânceni afiliați Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) vor protesta, pe 27 octombrie, la București. Oamenii legii spun că revendicările mitingului din 24 septembrie nu au fost soluționate, deși o mare parte dintre acestea nu implică fonduri suplimentare, ci modificarea cadrului legislativ. De asemenea, polițiștii afirmă că dialogul social fie a lipsit, fie a fost pur formal. Pe lângă revendicările din 24 septembrie polițiștii mai au și alte doleanțe.
Potrivit inspectorului principal Angelin Ciobanu, li-derul SNPPC – Filiala Vrancea, la mitingul de pe 27, polițiștii vor protesta și împotriva vârstei de pensionare. „Pe lângă faptul că suntem nemulțumiți de reducerile salariale și de logistică, mai avem și alte doleanțe. Vom protesta față de decizia ca vârsta de pensionare să fie de 60 de ani, în condițiile în care speranța de viață, în cazul unui polițist, este de 62 de ani, dar și față de restructurările anunțate de la 1 ianuarie 2011. Printre revendicări se numără și indicele de salarizare a agenților de poliție care este cuprins între 1,90 și, după 30 de ani de muncă, ajunge la 2,60. Noi cerem ca indicele de salarizare să fie cuprins între 2 și 3,50. Deocamdată nu știm câte persoane vor merge din Vrancea, acest lucru urmând să fie stabilit”, a spus inspectorul principal Angelin Ciobanu. Vă rea-mintim că pe 24 septembrie, peste 100 de polițiști vrânceni au participat la mitingul de protest organizat în fața sediului Guvernului și a Palatului Cotroceni.
În total, la protest au fost prezenți aproximativ 8.000 de oameni ai legii din întreaga țară. Oamenii legii spun că nu vor renunța la proteste până când nu-și primesc drepturile.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?