Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Exerciţii fizice plus dietă, modul eficient de a slăbi


Atunci când ne gândim la scăderea în greutate a corpului sau la ținerea sub control a acesteia, ne punem întrebarea ce este mai eficient: derularea unei diete sau pierderea kilogramelor în plus prin exerciții fizice? Cu siguranță suntem conștienți că exercițiile fizice și o dietă sănătoasă trebuie să funcționeze împreună pentru a reduce din greutate eficient însă pentru majoritatea persoanelor care au câteva kilograme în plus acest lucru este posibil doar într-o lume ideală. Într-o lume ideală probabil ai timp să mergi de 3 ori pe săptămâna la sală, îți faci timp să alergi în parc 30 de minute pe zi să mănânci mâncare sănătoasă, proaspătă, gătită și săracă în calorii.
Însă când ne întoarcem cu picioarele pe pământ observăm că acest lucru este aproape imposibil din cauza rutinei zilnice pe care trebuie să o respectăm fiecare dintre noi în care sunt incluse orele de muncă, copiii plus tot felul de probleme.
Dacă ar fi să alegem dintre sport și dietă, atunci dieta ar ieși învingătoare. Mâncarea sănătoasă, cu puține calorii te ajută să scapi de kilograme mai eficient. De obicei este mai ușor să te abții să mănânci o ciocolată decât să alergi o oră în parc. Dacă renunți și la ciocalată și te duci să alergi și în parc atunci vei scăpa de 300-350 de calorii.
Scapi ușor de calorii renuntant la sosuri, prăjituri și băuturi dulci acidulate. În același timp dacă vrei să elimini caloriile prin sport va fi mult mai greu.
Totuși trebuie să ținem cont că sportul este foarte important pentru organism ajutându-ne să grăbim procesul de ardere al grăsimilor, să ne întărim mușchii și nu în ultimul rând să ne stimulăm organismul.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?