Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Morcovii – mină de aur


Morcovii ar trebui considerați o mină de aur din punct de vedere al conținutului de vitamine  și elemente nutritive. După cum știm nicio altă legumă nu conține  beta-caroten în proporție așa de mare precum se găsește în morcovi.  În organismul nostru beta-carotenul este transformat în vitamina A care ajută la îmbunătățirea vederii, întărirea sistemului imunitar, întărirea oaselor și dinților și prevenind posibile pro-bleme ale glandei tiroide.
Lista microelementelor și substanțelor nutriente conținute de morcovi este impresionantă: pe lângă beta-caroten, în morcovi se găsesc vitaminele C,B, D, E și K, proteine, potasiu, calciu, fosfor, zinc, aluminiu, sodiu, mangan etc.
Sucul de morcovi are proprietăți antiinflamatoare, luptă împotriva îmbătrânirii și este folosit în prevenirea cancerului.
Specialiștii sunt de părere că amestecul morcovilor cu alte legume și fructe poate mări semnificativ acțiunea terapeutică a acestora.  De exemplu adăugarea sucului de spanac în paharul cu suc de morcovi vă ajută să vă calmați și să adormiți dacă suferiți de insomnii. De asemenea acționează împotriva constipației.
Sucul de morcovi este deosebit de folositor femeilor gravide și copiilor pentru că ajută la dezvoltarea fătului. Pentru că sucul de morcovi conține o cantitate mare de zahăr natural majoritatea copiilor iubesc să-l consume.
Å¢ineți minte că un pahar de suc proaspăt  de morcovi pe zi vă ajută să vă păstrați sănătatea și să vă întăriți organismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?