Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Un nou model TVR vine în 2012


Nikolai Smolaneski, patronul constructorului de nișă TVR, a declarat pentru o publicație elvețiană că brandul britanic va aduce un nou model pe piață în 2012. În 2006, industria auto britanică își lua rămas bun de la TVR, unul dintre cei mai reprezentativi constructori locali de supercaruri. Au trecut patru ani de atunci, iar acum, proprietarul TVR, miliardarul rus Nikolai Smolenski, a decis să revină pe piață cu un nou supercar.

„Renașterea brandului TVR ar putea avea loc în primăvara lui 2012”, a declarat pentru publicația elvețiană Revue Automobile proprietarul rus. Noul TVR se va numi MD-1 și va ascunde sub capotă un propulsor V8 de 6.2 litri de proveniență Corvette capabil să producă 638 de cai putere.
Dezvoltarea noului TVR va fi încheiată de britanicii de la Brooklands, însă este posibil ca mașina să nu fie produsă în Albion.
„Producția va fi externalizată. Am primit oferte din partea lui Jimmy Prize din Africa de Sud și din partea multor branduri englezești. În mod normal aș prefera să lucrez cu firme precum Caterham sau Lotus dar este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. Totodată este posibil să nu ne întoarcem în Marea Britanie și ne-am putea stabili undeva în Germania”, a declarat patronul TVR.
MD-1, primul model TVR din noua eră va fi unul decapotabil și va fi conceput în amintirea lui Tuscan. De asemenea, proprietarul TVR are în planuri dezvoltarea unui model cu trei locuri care va purta denumirea de MD-2, iar cireașa de pe tort se numește MD-3 și după cum afirmă Nikolai Smolenski acesta va fi cu totul diferit și mult mai impunător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?