Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Vinurile vrâncene, prezentate la Berlin


Patru podgoreni vrânceni vor fi invitați la Ambasada României la Berlin pentru a-și prezenta vinurile în data de 1 decembrie 2010 în cadrul unui eveniment organizat cu prilejul Zilei Naționale a României. Ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu a lansat o invitație către Consiliul Județean Vrancea pentru a-i identifica pe producătorii de vin care vor merge în Germania. Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean, invitația a fost lansată în urma contractelor internaționale pe care administrația județeană le-a inițiat pentru organizarea Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2010”.
„Podgorenii din Vrancea vor expune vinuri în interiorul sălii de ședințe din cadrul Primăriei Berlin, la acest eveniment urmând să participe importanți lideri politici din Republica Federală Germania, dar și oameni de afaceri, diplomați, artiști etc. Pe lângă expoziția de vinuri cu degustare, Ambasada României s-a angajat să transporte din Vrancea la Berlin cantitatea de vin care urmează să fie expusă și s-a oferit să găzduiască, în spațiile ambasadei, reprezentanții celor 4 firme ce urmează să fie prezente la Berlin peste aproximativ o lună”, se arată în comunicatul Consiliului Județean.
Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru județul Vrancea din punct de vedere al promovării patrimoniului turistic, deoarece, la Berlin, va putea fi organizată și o expoziție cu materiale promoționale ale județului. În plus, este luată în calcul organizarea unei acțiuni similare și la Consulatul general al României din München.

Case regale, importatori, lanțuri hoteliere

La cea de a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus  2010” au fost invitați și au confirmat prezența, case regale, ambasadori, academicieni, patronate ale vinului, restaurante retaileri, hotelieri și reprezentanți ai marilor restaurante din România, China, Rusia, Ucraina, Belarus, Grecia, Italia, Cehia, Franta, Luxembourg, Austria, Danemarca, Turcia, Belgia. La acest festival vor participa reprezentanți ai caselor regale Britanice și a Belgiei.
„Miza este să aducem investitori în județul nostru! Chiar dacă ținta imediată este domeniul vitivinicol, trebuie să luăm în calcul inclusiv promovarea județului în sine, cu tot ce are mai bun. Tocmai de aceea, avem în vedere ca toți invitații, să aibă ocazia să viziteze și alte locuri din Vrancea și să intre în contact și cu alte produse decât cele din producția viticolă”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, într-un interviu acordat www.bachus2010.info.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?