Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Senat: Propunere pentru înfiinţarea unei Comisii de anchetă în cazul Daimler AG


Biroul Permanent al Senatului a aprobat, în ședința de ieri, propunerea vicepreședintelui Senatului, Dan Voiculescu (PC), privind înființarea unei Comisii speciale de anchetă referitoare la legalitatea tran-zacțiilor încheiate între autoritățile publice din România și concernul Daimler AG.
Potrivit unui comunicat al PC, Dan Voiculescu le-a mulțumit celor 47 de se-natori PSD și PNL care au sprijinit pro-punerea sa, afirmând totodată că respectiva comisie de anchetă va analiza modul în care au fost achiziționate de Primăria Generală a Capitalei 1.000 de autobuze Mercedes în perioada 2007-2008.
„Reamintim că, în perioada 2007-2008, sub mandatul domnului Adriean Videanu, Primăria Generală București a achiziționat 1.000 de autobuze Mercedes. (…) Cred că suntem toți interesați să aflăm dacă și în România  s-a oferit și s-a primit mită într-o tran-zacție estimată la 200 de milioane de euro. În multe state europene această mită a fost deja dovedită. Le mulțumesc colegilor din PSD și PNL pentru spriji-nul decisiv acordat și am speranța că mâine, în plen, și senatorii PDL, UDMR și independenți vor vota pentru înființarea Comisiei. Orice altă atitudine ar fi o formă de a bloca aflarea adevărului și ar genera grave suspiciuni instituționale”, a precizat Voiculescu, potrivit comunicatului de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?