Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Instituţiile publice, obligate să colecteze selectiv


Toate instituțiile publice sunt obligate prin lege, începând cu luna viitoare, să încheie un contract pentru colectarea deșeurilor. Inițiativa legislativă este o gură de aer în aceste vremuri pentru CUP Salubritate din Focșani care are exclusivitate printr-o Hotărâre a Consiliului Local din municipiu. Astfel, toate instituțiile din oraș urmează să semneze contractul cu prestatorul de servicii de salubritate.
Directorul CUP Salubritate, Viorel Profiroiu susține că, până în prezent, au fost semnate nu mai puțin de 43 de contracte. Printre primii care și-au exprimat deschiderea către colectarea selectivă sunt Spitalul Militar, Spitalul Județean, Direcția Generală a Finanțelor Publice și Casa de Asigurări de Sănătate.
„Avem deja încheiate contracte de colectare selectivă, atât cu instituții cât și cu școli sau grădinițe. E un pas spre civilizație, peste tot vedem aruncate pet-uri sau gunoaie. Pentru toți cei care ne-au solicitat am găsit o soluție”, ne-a declarat Viorel Profiroiu.
Tomberoanele sunt colorate diferit pentru ca gunoaiele să fie colectate mai ușor. Astfel, în coșul galben se vor arunca deșeurile din plastic, albastru este pentru hârtie, iar la culoarea verde se va depune sticla.
CUP Salubritate anunță și înființarea unei stații de sortare manuală a gunoiului. Inaugurarea urmează să aibă loc în circa două săptămâni. „Peste câteva zile vom fi în măsură să inaugurăm o stație de sortare manuală a gunoiului menajer. Am întâlnit cazuri în care gurile pubelelor au fost forțate cu răngi pentru a putea arunca și alte deșeuri. În prezent avem pe raza orașului 52 de puncte de colectare a deșeurilor”, ne-a mai spus Profiroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?