Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Bani pentru primăriile vrâncene


Primăriile din Vrancea vor primi aproape 1,3 milioane lei, reprezentând sume din cotele din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Repartizarea sumelor va fi efectuată la ședința ordinară a Consiliului Județean de miercuri, 13 octombrie.
Suma a fost alocată de Ministerul Finanțelor în urma protestelor de stradă la care au recurs primarii vrânceni și funcționarii din primării. Aceștia au organizat un marș de protest, în luna septembrie la Focșani, în fața sediului Prefecturii și a Direcției Generale a Finanțelor Publice. Ei au cerut anularea Ordonanței Guvernului 18/2010 prin care bugetul județului a fost rectificat negativ și s-au retras ilegal peste 34 de milioane lei.
Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean de miercuri se află 10 proiecte de hotărâre inițiate de președintele instituției, Marian Oprișan. Printre acestea se află proiectele privind rectificarea bugetelor proprii a Vrancei pentru finanțarea județului și a instituțiilor publice de sub autoritatea sa, pe anul 2010, repartizarea pe  unități administrativ- teritoriale a sumelor reprezentând TVA pentru echilibrarea bugetelor locale și a sumelor din cotele din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011 și estimările pe anii 2012-2014, desemnarea unui reprezentant al Consiliului Județean care să facă parte din Consiliul de Administrație al Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă  „Elena Doamna”  Focșani.
Plenul Consiliului Județean Vrancea va constata încetarea de drept a calității de consilier județean a lui Florin Micu Iliescu (PDL) și vor decide asupra planului de ocupare a funcțiilor publice pe anul 2011 pentru funcțiile publice din aparatul de specialitate al Consiliului Județean, din instituțiile subordonate, respectiv Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanelor și Camera Agricolă Județeană. Tot în cadrul ședinței va fi modificat Programul județean de transport public de persoane prin curse regulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?