Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Stații de autobuz cu afișaj electronic în Focșani


   Rețeaua de transport public din Focșani va fi modernizată anul acesta. Prin  proiectul „Reabilitare și modernizare spații publice urbane în zona de acțiune sud-est”, din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, vor fi modernizate 22 de stații de autobuz și vor fi create alte trei stații, în zona de sud a municipiului (cartierul Sud, Laminorul, Mândrești). Cetățenii care folosesc transportul public în comun vor ști în câte minute apare autobuzul, întrucât în stații vor fi amplasate și panouri cu afișaj electronic, după cum a răspuns primarul Decebal Bacinschi întrebării unui focșănean venit în audiență. Modernizarea stațiilor de autobuz va fi gata până pe 7 decembrie 2013, când este termenul de finalizare al întregului proiect, cofinanțat prin fonduri europene.
   Același cetățean i-a propus primarului să fie amplasate stații de autobuz acoperite și pe Strada Mr. Gh. Pastia, între parcul Schumann și Grădina Publică, unde zilnic așteaptă mijloacele de transport zeci de călători.  
   O altă propunere a focșăneanului a fost ca actuala autogară să fie mutată în apropiere de Gară, pentru a ușura deplasarea în special a celor care sunt din județ și care, de la Gară, sunt nevoiți să ajungă cu un alt mijloc de transport până la Autogară, pentru a lua un microbuz spre casă. Primarul Bacinschi a spus că s-a studiat și varianta aceasta, dar că municipalitatea nu deține un spațiu suficient de mare în zona Gării pentru construirea unei autogări. „Nu avem spațiu, ne-ar trebui 2,5 hectare de teren și nu deținem o astfel de suprafață în zonă. Zilnic, în autogară intră 45 de autobuze și microbuze, este nevoie de spațiu suficient”, a spus primarul Bacinschi. Autogara Focșani a fost mutată din Piața Victoriei în actuala locație, de pe Strada Mărășești, în anul 2009, pentru a lăsa loc unui centru comercial care a fost deschis în anul 2011.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?