Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

DN 2N şi DN 2R sunt drumuri naţionale


La inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și a fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, Guvernul a emis hotărârile de Guvern 787/2004, 1938/2004 și 2284/2004 prin care șase drumuri județene au fost transformate în drumuri naționale și date în administrarea Ministerului Transporturilor, prin intermediul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale. După transformarea în drumuri naționale trebuiau începute lucrările complexe de reabi-litare și modernizare, pentru care nu existau fonduri la nivelul județului.
Este vorba de drumul județean 205 F Tișița – Panciu -Soveja – Lepșa, transformat în DN 2L, drumul județean Focșani-Odobești-Andreiașu – Butucoasa, transformat în drumul național DN 2M, drumul județean 204C, Mărtinești-Bogza-Căiata – Dumbrăveni – Dumitrești – Jitia, transformat în DN 2N și drumul județean 204C – Jitia – Vintileasca, transformat în drumul național 2R.
A treia hotărâre emisă de Guvern, 2.284/2004, a stabilit transferul în proprietatea publică a statului și administrarea Ministerului Transporturilor  a drumurilor județene DJ 204A, Milcovul-Gologanu-Tătăranu, și DJ 202, limită județ Buzău-Ciorăști-Râmniceni-Măicănești. De asemenea, în anul 2003, DN23 Focșani – Răstoaca – Nănești – Măicănești care face legătura cu litoralul Mării Negre a fost trecut prin hotărâre de Guvern în administrarea CNADN, iar în 2004 acesta a fost complet modernizat de către Guvernul PSD.

Oprișan a dat în judecată CNADN

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a dat în judecată Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, în data de 23 februarie 2005. În cererea de chemare în judecată se arată că CNADN refuză să pună în aplicare hotărârea Guvernului și să semneze protocoalele de predare-preluare a sectoarelor de drum Mărtinești-Bogza-Dumbrăveni-Jitia și Jitia -Vintileasca. Curtea de Apel Galați a admis acțiunea formulată de Consiliul Județean și a obligat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale să semneze protocolul de predare-preluare a acestor drumuri. Deși au fost preluate de CNADN, starea acestor drumuri este în continuare una dezastruoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?