Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Ruladă de găină


Ingrediente:
2 găini
300-400 g nuci
300-400 g prune negre uscate
1 lingură de maioneză
2 căței de usturoi tocați
piper roșu dulce o lingură
piper roșu iute o jumătate de linguriță, coriandru uscat o linguriță
o jumătate de nucșoară dată prin răzătoare
rozmarin, oregano, muștar, piper negru și sare după gust
 
Mod de preparare:
În primul rînd scoatem pielea de la găini și avem grijă să n-o rupem pentru că vom avea nevoie de ea. Tăiem carnea de pe oase, apoi dăm carnea prin mașina de tocat (în afară de piept), apoi dăm prin mașina de tocat și prunele deja opărite și nucile. Pieptul de găină îl tăiem în cuburi foarte mici și îl adăugăm cu carnea tocată. Apoi adăugăm mirodeniile, maioneza, usturoiul și amestecăm bine. Întindem o foaie de aluminiu o ungem cu ulei și așezăm pielea de găină pe ea. Apoi punem și carnea tocată și cu atenție învîrtim rulada. Ungem rulada cu ulei și o piperăm, o învelim în foaia de aluminiu. Cuptorul să fie cam 200 de grade, punem rulada la cuptor circa 40-45 min., apoi deschidem foaia de aluminiu și o mai lăsăm la cuptor încă 20 min și periodic stropim cu suc pe ea.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?