Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

PSD se opune taxării sumelor transferate de românii din străinătate


Vicepreședintele PSD Titus Corlățean a declarat, ieri, că social-democrații se vor opune adoptării proiectului legislativ al PDL, inițiat de deputatul Wiliam Brânză, privind taxarea cu 1% a sumelor de bani transferate de românii din străinătate.
„PSD se va opune foarte ferm adoptării acestei inițiative a PDL și facem apel ca și celelalte partide să se opună acestei inițiative scandaloase. Acest text de lege (…) continuă și acum acest proces de a lua banii românilor din străinătate. (…) Consiliul Legislativ a afirmat, de asemenea, că această inițiativă încalcă de o manieră flagrantă dreptul de proprietate, încalcă și art. 63 din Tratatul de la Lisabona privind libera circulație a capitalului și contravine acquis-ului comunitar”, a spus Corlățean.
El a adăugat că în expunerea de motive se poate remarca faptul că cetățenii români reprezintă „un produs la export”, cum afirmă PDL și deputatul Wiliam Brânză, președintele organizației democrat-liberale pentru diaspora.
De asemenea, Corlățean susține că cetățenii români care muncesc în străinătate sunt catalogați în acest mod drept „stranieri sau căpșunari”.
„Încă o dată se demonstrează că Traian Băsescu, Guvernul și partidul pe care le conduce au un profund dispreț în realitate și nu au nici un fel de interes să se bată pentru cetățenii acestei țări”, a spus Corlățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?