Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

O nouă tentativă de suicid


Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani s-au confruntat cu o nouă tentativă de suicid. O tânără de 25 de ani, din Focșani, a fost transportată la UPU după ce a încercat să-și pună capăt zilelor și a înghițit mai multe pastile. Medicii au stabilit că pacienta ingerase voluntar 12 tablete de Calmepam, un medicament utilizat în tratamentul stărilor de tensiune și agitație. După tratamentul primit în secția de urgențe, tânăra a primit un bilet de trimitere la psihiatrie.
Potrivit psihiatrilor, tot mai mulți tineri încearcă să se si-nucidă în ultima perioadă. „Cred că în ultima perioadă a crescut numărul tentativelor de suicid în rândul tinerilor. Dacă aceștia recurg la acest gest din cauza problemelor familiale sau a dezamăgirilor în dragoste, în cazul adulților și a bătrânilor intervin și pro-blemele financiare”, a afirmat doctorul Marcel Åžarpe, medic psihiatru în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani.
Toți cei care recurg la astfel de gesturi și ajung la UPU sunt consultați psihiatric de către medicii unității spita-licești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?