Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Ionuţ Constantinescu, antrenor la Prosport 2009 Focşani


Prosport 2009 Focșani a mai dat o lovitură pe piața transferurilor. După ce zilele trecute Marian Brutaru și Marian Covaci au început antrenamentele cu grupele de copii de la Prosport 2009, iată că și Ionuț Constantinescu, un alt fotbalist cunoscut din Vrancea, își începe cariera de antrenor la clubul focșănean.
Fostul fundaș al Politehnicii Timișoara a preluat grupa 2005-2006 a clubului focșănean. Ca jucător, Ionuț Constantinescu are un palmares de invidiat. Două titluri naționale cu SC „Nicolae Dobrin” și Poli Timișoara.
A jucat două sezoane în prima divizie și are peste 150 de partide jucate în ligile de fotbal ale României. În afara celor trei, la clubul Prosport 2009 Focșani mai lucrează ca antrenori Adrian Schinește și Laurențiu Muscalu. Ionuț Constantinescu a preluat grupa de copii 2005-2006.
Marian Brutaru se ocupă de copiii născuți în anii 2002-2003, iar Marian Covaci are în grijă grupa de copii născuți și în anul 2004. Grupa 2000-2001 este condusă de antrenorul Laurențiu Muscalu.
Ionuț Constantinescu a explicat de ce a ales să lucreze la Prosport 2009 Focșani. „Prosport 2009 mi-a făcut o ofertă concretă și nu puteam să o refuz pentru că îmi doresc să rămân în fotbal. Am 29 de ani și o accidentare la genunchi m-a obligat să renunț la cariera de jucător. Prosport 2009 are antrenori tineri, de va-loare, care formează un colectiv unit. Åžtiu că nu ne va fi ușor, dar în câțiva ani de muncă asiduuă sperăm să devenim clubul de fotbal numărul unu din Vrancea în ce privește rezultatele. Avem răbdare și îi respectăm pe toți colegii noștri de breaslă”, a spus noul antrenor de la Prosport.

Coleg cu Raț, Maftei și Bilașco

Fundaș de meserie, Ionuț Constantinescu a fost unul dintre jucătorii reprezentativi ai echipei de juniori de la Åžcoala de fotbal „Nicolae Dobrin”. „La vârsta de 13 ani m-am transferat la școala lui Nicoale Dobrin care mi-a și fost antrenor. Am avut o echipă solidă din toate punctele de vedere. În centrul apărării eram coleg cu Maftei, iar pe stânga era Răzvan Raț. Din acea echipă mai făceau parte Marius Bilașco și Ciprian Tănasă. În primul an de juniorat am reușit deja o primă mare performanță, medalie de argint în finala Campionatului Național. Cu juniorii I am câștigat titlul național. Îmi doresc să fac o selecție bună și la Prosport 2009 Focșani pentru a mă lupta cu cele mai bune formații din țară”, a precizat Ionuț Constantinescu.
După ce a plecat de la Pitești, Ionuț Constantinescu a trecut pe la mai multe echipe.
În liga a II-a la Râmnicu Vâlcea, la Rocar în prima ligă de fotbal a țării, dar și la Poli AEK Timișoara. „La Timișoara am luat titlul național în campionatul de tineret. O nouă performanță importantă a carierei mele. Din 2003 am revenit în Vrancea și am jucat pentru  Focșani și Panciu, formații de liga a II-a și a III-a”, ne-a declarat noul antrenor de la Prosport 2009.

I-a avut ca antrenori pe Dobrin și Panduru

Actualul antrenor al Åžcolii de Fotbal „Prosport 2009” Focșani a avut antrenori de marcă din fotbalul românesc.
„Nicolae Dobrin, Basarab Panduru, Å¢iți Dumitriu și Anton Doboș mi-au fost antrenori la cluburile la care am jucat. Am învățat multe de la ei și sper să pot folosi din metodele lor și la clubul Prosport 2009. Fotbalul din Vrancea trece printr-o perioadă destul de dificilă și singura soluție este să se dea o mai mare atenție copiilor care îndrăgesc acest sport. Părinții și ei au un suport esențial în acest drum, moral, dar și financiar”, a adăugat fostul fundaș central al Politehnicii Timișoara.

Selecție la Prosport 2009

Åžcoala de Fotbal „Prosport 2009 Focșani” face selecție pentru copiii născuți în anii 2000-2001 (antrenor Laurențiu Muscalu), 2002-2003 (antrenor Marian Brutaru), 2004 (antrenor Marian Covaci), 2005-2006 (antrenor Ionuț Constantinescu). Antrenor cu portarii este Adrian Schinește. Antrenamentele se desfășoară zilnic la Stadionul „Milcovul” din Focșani și Sala Sporturilor. Înscrierile se fac direct la stadion sau la telef. 0758036824 sau 0754929159.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?