Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Revoltaţi că nu şi-au primit salariile


Angajații societății Rom Pol Drink din Odobești sunt revoltați că nu   și-au mai primit salariile de mai bine de o lună și jumătate.
Mai mult, cei aproximativ 50 de oameni, adunați ieri în fața sediului societății, susțin că vor fi trimiși în șomaj, deși firma ar fi avut comenzi. Societatea aparține unor cetățeni de origine poloneză.
Angajații societății au povestit că cei din conducerea Rom Pol Drink au înființat societatea Envaso. Oamenii lucrau pentru Rom Pol, iar societatea Envaso achiziționa produsele, respectiv băuturi carbogazoase. Pentru că Envaso nu ar fi plătit marfa luată de la Rom Pol, oamenii au ajuns să nu-și mai încaseze salariile.
Ei spun că administratorul societății Rom Pol a plecat în concediu săptămâna trecută. În opinia lor, administratorii celor două societăți vor să ia banii și să se facă nevăzuți.
„Noi lucrăm pentru Rom Pol, iar produsele ajung la societatea Envaso. Aceasta din urmă ar fi trebuit să vireze banii în contul Rom Pol pentru serviciile de care a beneficiat și apoi, noi ar fi trebuit să ne primim banii. Rom Pol trebuie să dea în judecată societatea Envaso, pentru că nu cred că este o altă soluție. Administratorul firmei Rom Pol este plecat în concediu de săptămâna trecută. Ceea ce putem noi să facem este să dăm firma în judecată pentru că nu vred că există o altă soluție. Deși nu suntem angajații dumnealui, admi-nistratorul de la Envaso ne-a spus să stăm acasă”, a precizat Tita Bratu, laborant în cadrul Rom Pol. Oamenii spun că, totuși, bani ar fi în contul Rom Pol, dar salariile nu sunt plătite.

Notificare de disponibilizare

Reprezentanții Rom Pol au trimis notificare către AJOFM pentru disponibilizarea a 59 de persoane.  „Lucrez aici de nouă ani și nu am mai primit salariul de două luni. Au spus că ne vor plăti salariile când vor intra banii în cont. Noi am înțeles că totuși acești bani au intrat în cont, dar noi nu primim nimic. Venim mereu aici să stăm la poarta societății, că de două săptămâni nu mai muncim. Åži când vom fi trimiși în șomaj, nu vom primi salarii compensatorii. A mai și spus că-l sechestrăm”, a precizat o altă angajată a societății.
Pentru că oamenii au stat pe capul administratorului încă de dimineață, acesta a cerut ajutorul poliției.
Polițiștii de la Odobești s-au deplasat la fața locului pentru a preveni producerea unui eveniment nedorit. Administratorul societății Envaso nu a ieșit să dea vreo explicație angajaților, iar în momentul în care a fost contactat de reporterii noștri telefonul mobil era închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?