Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

750 de candidaţi dau Bac-ul la matematică şi istorie


Aproximativ 750 de candidați vor susține, astăzi, cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă.
Astfel, din datele furnizate de reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea (ISJ), la proba obligatorie a profilului, aproximativ 700 de absolvenți vor da examen la matematică și doar 50 la istorie.
Cât privește situația de până acum, la proba scrisă de luni de la limba română s-au înscris 476 de candidați, dar au fost prezenți doar 440. Singura situație specială a fost a unui elev de la Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți” Vidra care a susținut examenul de Bacalaureat pe patul spitalului.
Acesta a suferit un accident și a fost internat în unitatea spitalicească de la Vidra. Toate cele patru centre de examen de la nivelul Municipiului Focșani au fost verificate în prima zi, la proba scrisă de limba română, de către delegatul ministerului Sandu Teodor, inspectorul general Stan Rogoz și inspectorul general adjunct Maria Lupu, care este și președintele comisiei județene de Bacalaureat.
Aceștia au urmărit ca procedurile de desfășurare a Bacalaureatului să fie respectate și au verificat ca nu cumva candidații să încerce să fraudeze exa-menul. „Pentru proba obligatorie a profilului s-au înscris aproximativ 750 de candidați. Dintre aceștia cei mai mulți sunt la matematică, circa 700, și 50 la istorie. Le solicit tuturor candidaților să nu vină la examen cu telefoane mobile sau alte dispozitive de copiere, deoarece vor fi verificați la sânge. Cel mai bine e să lase astfel de echipamente acasă pentru că aduse în centrul de examen încurcă și mai mult activitatea profesorilor asistenți care se vor ocupa de strângerea acestora”, a declarat Ion Ionașcu, vicepreședintele comisiei județene a examenului de Bacalaureat.
Ultimul hop al Bacalaureatului se va desfășura pe 3 septembrie, cu proba la alegere a profilului și specializării.
Primele rezultate vor fi afișate în centrele de examen pe 5 septembrie, până la orele 16.00, depunerea contestațiilor făcându-se în aceeași zi, în intervalul 16.00-20.00.
Pe 7 și 8 septembrie se rezolvă contestațiile, urmând ca pe 9 septembrie să fie afișate rezultatele finale.
De menționat este faptul că în prima sesiune a Bacalaureatului au absolvit doar 64,14% din totalul de 2.850 candidați prezenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?