Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

La vânătoare de guguştiuci


Polițiștii din Tătăranu au fost sesizați, joi, despre faptul că două persoane au pătruns în incinta unei ferme din localitate și au împușcat păsări sălbatice. În urma sesizării, la fața locului s-au deplasat lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru a face cercetări.
Astfel, polițiștii au găsit într-un autoturism care îi aparține lui Vasile V., de 43 de ani, din Focșani, o armă de vânătoare și două cartușe. Aceștia au stabilit că arma de vânătoare îi aparține lui Lică M., de 25 de ani, din Focșani. Oamenii legii spun că Lică M. și Georgel Remus S., vânători și deținători legali de arme și muniții, în baza autorizației de vânătoare  colectivă, au pătruns pe fondul de vânătoare din zona comunei Tătăranu și au împușcat șapte guguștiuci, o parte dintre aceștia în interiorul fermei care se află în intravilanul comunei.
Bărbatul în mașina căruia s-a găsit arma, respectiv Vasile V., nu este deținător legal de arme și muniții și l-a deposedat de armă și muniție pe Lică M., pentru a-l împiedica să părăsească incinta fermei sale până la sosirea polițiștilor. „În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări, cu autorii în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ne-respectare a regimului armelor și munițiilor de către V. Vasile, faptă prevăzută și pedepsită de art. 279 al. 1 C.P., și vânătoare în intravilan și uz de armă letală fără drept, fapte comise de S. Remus Georgel și M. Lică, prevăzute și pedepsite de art. 42, al. 1 lit. f din Legea 407/2006 și art. 136 din Legea 295/2004, cu modificările și completările ulterioare, cu aplicarea art. 33 al. 1 C.P.”, a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?