Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Traficanţi de canabis prinşi la Adjud


Doi tineri din localitatea Măcin, județul Tulcea, care aveau asupra lor peste 900 de grame de canabis, au fost prinși la Adjud. Cei doi au fost prinși de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate din județul Harghita, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita. I.C., de 20 ani, și D.A.T., de 19 ani, au fost prinși în flagrant pe raza municipiului Adjud și aveau asupra lor 933,3 grame de canabis, pe care intenționau să le vândă.
Din cercetări, s-a stabilit că în perioada iulie-august 2010, I.C., împreună cu un alt tânăr, respectiv C.D.T., de 17 ani, din aceeași localitate, au recoltat din floră spontană tulpini și inflorescențe pe care   le-au uscat, depozitat și ambalat în pliculețe, în vederea comercializării, la domiciliul lui A.P., de 20 ani, tot din Măcin.
Pe 11 august, la solicitarea lui C.D.T., I.C. și D.A.T. au plecat din Măcin spre Adjud, pentru a vinde drogurile, iar banii pe care i-ar fi primit urmau să îi împartă între ei. Într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Harghita se arată că „se efectuează cercetări față de C.I., T.A.D., T.D.C. și P.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de «inițiere sau constituire a unui grup infracțional», «trafic de droguri de risc, fără drept» și «deținere de droguri de  risc, fără drept, pentru consum propriu», toți patru fiind reținuți pe o durată de 24 ore. După expirarea reținerii, procurorul DIICOT-BT Harghita a emis ordonanțe privind obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 zile față de T.A.D. și P.A., iar numiții C.I. și T.D.C. au fost prezentați Tribunalului Harghita cu propunerea arestării preventive, dispunându-se și față de aceștia măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 zile”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?