Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Loredana Elenoiu, şefă de promoţie la Câmpina


O cheamă Loredana Elenoiu, este din Nereju și a fost cea mai bună polițistă care a terminat anul acesta Åžcoala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. A învățat mult, iar la finalul celor doi ani de studii a devenit șefă de promoție, făcând cunoscut județul Vrancea. A ales să vină în județul natal, iar astăzi așteaptă cu nerăbdare să fie repartizată la un post de poliție cât mai aproape de Focșani. Are de gând să-și continue studiile, dar nu uită nici de viața personală, dorind să-și unească destinul cu alesul inimii, Ionuț, și el polițist, din Focșani.

A fost declarată șefă de promoție, obținând media finală 9,48. A fost felicitată personal de șeful Inspectoratului General al Poliției Române și a ținut discursul de bun rămas a promoției 2010 în fața a 871 de tineri polițiști și a câtorva mii de părinți și rude. Nu a avut emoții prea mari, deoarece a învățat pentru ea și nu pentru a se lăuda în fața colegilor. Åži-a dorit să ajungă polițistă și a reușit. Este vorba de Loredana Elenoiu, din Nereju. „La examenul final am luat nota 10.00. Înainte de acest examen eram tot prima, aveam 9.31 și conta foarte mult acest examen. La final am obținut 9,48. S-a făcut clasamentul și am văzut că sunt prima pe listă. Nu am învățat decât pentru mine. M-a interesat să ajung în județ. Părinții nu au știut că sunt prima, au aflat acest lucru la festivitatea de încheiere a anului școlar și au rămas foarte surprinși. Ca șef de promoție am avut posibilitatea să aleg prima”, a declarat Loredana Elenoiu. Cu toate acestea, tânăra polițistă spune că a avut și note mai mici, însă a reușit să se ridice în clasament și să rămână acolo. „Cea mai mică notă pe care am luat-o la un examen în școală a fost 7,35 la drept. A fost prima evaluare și nu prea știam eu despre ce este vorba. A doua a fost 7,94, iar restul au fost după aceea peste 9.00. E normal să mai ai și note din astea, mici. La școală este foarte greu. După primele patru săptămâni de la începutul școlii, s-a făcut un clasament și eram a zecea. M-am bucurat că din cei cinci sute de elevi sunt pe o asemenea poziție. Am avut de susținut în jur de 53 de examene pe toată perioada școlară, plus seminarii, practică, e altfel decât la facultate”, a mai spus Loredana Elenoiu.

Practică la poliția Spulber

Practica a făcut-o aproape de casă, la Spulber, unde a învățat tainele meseriei și mai ales lucrul cu oamenii din sat, cel mai dificil în opinia ei. „Am venit în practică la postul de poliție din Spulber, era mai aproape de casă și s-a putut. A fost foarte bine, am învățat o serie de lucruri. La început a fost un pic dificil, mă uitam în toate acele hârtii și nu prea înțelegeam mare lucru. Åži a doua perioadă de practică la post, tot acolo la Spulber am făcut-o. Ușor, am reușit să mă acomodez cu munca de polițist, dar mai ales cu oamenii locului. Cel mai greu e să cunoști oamenii și să știi ce pro-bleme are fiecare”, a mai precizat tânăra. Pentru Loredana, dorința din copilărie a devenit realitate acum. A vrut cu tot dinadinsul să devină polițist, a muncit mult, dar acum se mândrește că a ajuns la această performanță. „Mi-am dorit de mică să mă fac polițistă. Am fost mai băiețoasă și de asta am și ales. Îmi place meseria asta. Sper să fie bine și în munca reală pe care o încep pe 16 august. În practică era mai ușor, totul era controlat de șeful de post. Acum vine responsabilitatea, ce-i drept mai mult după cele șase luni când vom fi pe picioarele noastre, că până atunci vom mai avea un tutore care să ne îndrume. După cele șase luni de stagiatură, vom fi polițiști cu drepturi depline”, spune serioasă, Loredana.

Vrea să ajungă ofițer

Loredana este hotărâtă să nu se oprească aici. Are gânduri mari. Vrea să dea la Academie și să ajungă ofițer de poliție. „Reușita mi-o datorez mie. Am muncit pentru că am vrut. Ai mei îmi ziceau să o las mai moale, dar asta mi-am dorit și trebuie să muncești pentru a avea și rezultate. Am învățat să pot ajunge la acest moment, să pot eu să aleg și nu să ajung cine știe unde, și să îmi pară rău ulterior. Gândul meu este să dau la Academie, la fără frecvență. Asta se va întâmpla peste doi ani. De regulă este posibil după trei, dar eu ca șef de promoție pot după doi ani. O să o iau așa ușor, nu are rost să mă grăbesc”, a mai spus tânăra polițistă.

Aproape de Focșani

Deși are toate șansele să ajungă polițistă în Focșani, Loredana spune că nu vrea acest lucru. Dorința ei este să ajungă la un post de poliție din apropierea orașului, deoarece munca de acolo este mult mai interesantă. Își vrea aproape și prietenul, pe Ionuț, tot polițist, cu care vrea să-și unească destinul. „Vreau să mă duc la un post de poliție undeva aproape de oraș. Sinceră să fiu, nu mi-ar plăcea să ajung la ordine publică în oraș. Nu mi se pare atât de interesant și de asta vreau la un post. Acolo învăț foarte multe lucruri și sunt o grămadă de activități, nu e ca la ordine publică. Åži Ionuț, prietenul meu, care a terminat cu mine, a prins post în Vrancea. Aș vrea să fim amândoi, cât mai aproape unul de celălalt. Åžtim că e mai greu să fim amândoi la același post și chiar sunt și considerente de altă natură. Mă refer la concedii, că vom dori să mergem împreună și nu se poate unul să plece și altul să rămână de permanență la post”, a încheiat Loredana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?