Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Pericole estivale


Vara este anotimpul în care sănătatea este pusă la mari încercări. Medicii susțin că în sezonul estival numărul afecțiunilor este mult mai mare decât în oricare alt anotimp. Toxiinfecțiile alimentare ocupă un loc fruntaș. Motivul este depozitarea neadecvată a alimentelor. Astfel, porții de supă sau ciorbă pentru cel mult două zile și salate din legume sau fructe consumate în maximum trei ore de la preparare – acestea sunt recomandările nutriționiștilor pentru o alimentație corespunzătoare pe timp de vară.
„Ideal ar fi ca porțiile, odată preparate, să fie mâncate imediat”, recomandă prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. O atenție deosebită trebuie să acordăm și legumelor sau fructelor crude, pe care le păstrăm în frigider. Specialiștii atrag atenția că o greșeală frecventă pe care o fac mulți dintre noi este aceea de a depozita în frigider salatele și fructele acoperite. „Foliile din plastic nu mai permit oxigenului să pătrundă prin fructe sau legume, iar lipsa acestuia favorizează dezvoltarea bacteriei Clostridium botulinum, vinovată de apariția botulismului”, spune prof. Mencinicopschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?