Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Majoritatea manualelor şcolare a ajuns la ISJ


Aproximativ 60% dintre manualele școlare necesare elevilor vrânceni în anul școlar 2010-2011, au ajuns în depozitul Inspectora-tului Åžcolar Județean (ISJ). Potrivit datelor furnizate de Maricica Gheorghiță, consilier economic în cadrul ISJ, au fost aduse toate manualele de care au nevoie școlarii din clasa I. La celelalte clase urmează ca în perioada următoare să sosească manuale pentru mai multe discipline. Față de anii anteriori, pentru noul an școlar 2010-2011, nu vor fi ma-nuale noi pentru toate disciplinele. S-a luat în calcul asigurarea cărților pentru disciplinele la care se susțin examene naționale.
În altă ordine de idei, directorii unităților de învățământ din județ au obligația de a ridica de la sediul ISJ manualele care au fost aduse până acum. „Suma alocată pentru manuale este de 286 mii lei. Pentru elevii din clasa I au fost aduse manualele integral, pentru toți elevii din Vrancea. În schimb, anul acesta nu vor fi manuale noi la toate disciplinele. Am încercat să cuprindem cu manuale noi disciplinele la care se susțin examene”, a declarat Maricica Gheorghiță, consilier economic în cadrul ISJ.
De menționat este faptul că două edituri au refuzat să mai onoreze comenzile. Astfel, editurile „Art” și „Mathpres” au trimis câte o înștiințare către ISJ prin care au anunțat faptul că nu mai vor să livreze cărțile necesare școla-rilor vrânceni. Maricica Gheorghiță a spus că nu știe exact de ce editurile în cauză nu mai vor să onoreze comenzile.
Cert este faptul că cele  două edituri nu vor să mai aducă în Vrancea manualele de limba română și matematică pentru clasele a IX-a și a X-a.
„Nu avem cunoștință că ar exista un litigiu între edituri și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. La acest moment, avem o înștiințare de la editurile Art și Mathpres prin care ni se comunică că nu vor mai tipări anumite titluri de manuale, însă nu au precizat cauza. Oricum, licitațiile au fost făcute de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, noi, ISJ, doar am semnat contractele pentru cantitatea de manuale, prețul fiind stabilit de la minister”, a declarat Maricica Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?