Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Un nou război va izbucni în Orientul Mijlociu în toamnă


Israelul urmează să atace Iranul peste câteva luni, avertizează specialiștii ruși în securitate. Un nou război între Iran, susținut de unele țări arabe, și Israel este inevitabil și ar putea izbucni în această toamnă, au avertizat marți mai mulți experți ruși reuniți la o conferință consacrată intensificării tensiunilor din Orientul Mijlociu, relatează RIA Novosti. Acest punct de vedere este împărtășit de politicieni care au puncte de vedere diferite privind natura conflictului din Orientul Mijlociu, în special de directorul Institutului pentru studii privind Israelul și Orientul Mijlociu, Evgheni Satanovski, și de președintele Comitetului islamic din Rusia, Gheidar Djemal.
Potrivit lui Djemal, un nou război va fi provocat în toamnă de Israel. „După asaltul asupra Flotilei Libertății”, un convoi umanitar cu destinața Gaza, Israelului îi va fi greu să ia inițiativa unui conflict, a spus el. „Cred că statul israelian va declanșa războiul prin intermediul unor țări terțe”, a adăugat el.
Satanovski nu a precizat cine va declanșa conflictul, dar a insistat asupra instabilității relațiilor dintre Israel și Liban și asupra incapacității căștilor albastre ale ONU de a controla frontiera și a împiedica tirurile de rachete ale Hezbollah. „În prezent, Hezbollah este principala foră militată și forța politică esențială din Liban, ceea ce face războiul inevitabil”, a avertizat analistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?