Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Oamenii fac donaţii pentru Gigi Becali


Locuitorii satului „Gigi Becali” cum este denumit satul construit de latifundiarul din Pipera și totodată patronul Clubului Steaua, sunt dispuși să îl susțină financiar pe Gigi Becali dacă acesta nu va mai avea lichidități. Deși majoritatea de abia au din ce trăi, sunt dispuși ca din puținul lor să îl ajute pe Gigi Becali, cel care, în urma inundațiilor ca-tastrofale din 2005 care au distrus satul Vadu Roșca, le-a construit 188 de case sinistraților. Oamenii și-au arătat solidaritatea față de patronul Stelei după ce antrenorul Victor Pițurcă a declarat că Gigi Becali este falit. Cu toate acestea, oamenii mai au un of pe care Becali trebuie să li-l rezolve, anume să le facă acte pe casele pe care le-a construit.

O biserică impunătoare cu hramul Sfântul Gheorghe, construită din donațiile latifundiarului din Pipera ne întâmpină la intrarea în cartierul construit la Boțîrlău. În biserică doi pictori lucrează la pictura din naos. Unul dintre ei, cocoțat pe schelă, ne spune că mai are puțin și termină lucrarea. Celălalt ne spune că banii pentru pictură sunt dați de Gigi Becali.
Satul pare pustiu sub soarele arzător. Nu se vede nici țipenie de om. Doar lătratul câinilor treziți din toropeală la sosirea noastră ne arată că aceste case sunt locuite. Puțin mai departe, câțiva tineri veniți din Italia construiesc o anexă la casa făcută cu banii patronului Stelei. Stranierii vor să aibă o locuință mai modernă, cu etaj, prin urmare își pun la bătaie banii munciți cu sudoare peste mări și țări. La câteva case distanță, o bătrână stă sub o copertină în fața curții și curăță boabele de fasole de pe niște păstăi. Când a auzit de necazul lui Gigi Becali, femeia a devenit brusc interesată de subiect și s-a transformat în apărătorul latifundiarului, care, susține bătrâna, merită ajutat de toată lumea pentru binele făcut de-a lungul timpului. „Doamne ferește, cum să se întâmple una ca asta cu domnul Becali? El ne-a salvat pe noi de la necaz. Mă rog mereu la Bunul Dumnezeu să-i dea sănătate și să poată să mai facă și alte fapte bune pentru poporul român. Eu sunt săracă și dacă e nevoie dau și eu din puținul meu pentru domnul Becali. Dacă nu era el dormeam în șanț. Toată lumea din sat se roagă ca domnul Becali să treacă cu bine prin aceste necazuri”, ne spune  Neta Lazăr, o femeie în vârstă de 76 de ani.

Pun mână de la mână și îl ajută pe Becali

Caliopia Grigore spune hotărât că tot satul îl va ajuta pe Gigi Becali dacă acesta are probleme financiare. „Am auzit că ar avea necazuri cu statul român care îi cere bani. Ä‚știa care conduc țara sunt niște hoți. Vor să ia bani de la domnul Becali care a ajutat toată țara. Dacă va fi la ananghie mare, vom aduna și noi bani de la lume să îl ajutăm. Este de datoria noastră să-i întoarcem ajutorul de data aceasta”, spune Caliopia Grigore.
La puțin timp lângă noi oprește o căruță. Hățurile calului sunt trase tot de o femeie. Aceasta înțelege din priviri nedumerirea noastră și ne explică de ce, peste tot, găsim numai femei: „Cei tineri și bărbații sunt plecați la muncă prin străinătățuri ca să aibă din ce trăi”.  Aurica Postolache spune că Gigi Becali este salvatorul lor și îl vor ajuta necondiționat deoarece ceea ce a făcut acesta pentru ei nu poate fi uitat niciodată. „Chiar dacă lumea este săracă va pune mână de la mână și tot îl vom ajuta. Eu am casa de la el. Copiii mei au casă tot de la el. Nu putem să ne facem că nu îl mai cunoaștem și să spunem că nu ne-a ajutat”, susține hotărâtă femeia. 
„Becali ne-a ajutat, acum și noi trebuie să îl ajutăm pe el”

Toți locuitorii satului, de la cel mai mic la cel mai mare, spun că îl vor sprijini pe Becali. Dacă va fi nevoie, vor face tabele și vor aduna bani de la săteni. Până atunci, nu există duminică sau alte sărbători religioase în sat unde să nu fie trecută pe pomelnice și pomenită la slujbă familia lui George Becali. „Eu, mulțumită domnului Becali, am căsuța asta aici. Pentru mine domnul Becali a fost un al doilea Mântuitor. Noi îl ajutăm cum vom putea, chiar dacă am o pensie de 350 de lei. Becali ne-a ajutat, acum și noi trebuie să îl ajutăm pe el. Cred că Bunul Dumnezeu nu îl va lăsa la greu. Chiar duminică am fost la biserică și am pus acatist cu domnul Becali și familia lui. Nu știe Boc ăsta ce taxe să mai scoată să ne omoare de pe picioare”, susține Constantina Sandu, în vârstă de 79 de ani.
Joița Badiu are 86 de ani și spune că, dacă nu era ajutorul neprețuit oferit de Gigi Becali, nu ar fi avut niciodată bani să-și refacă casa distrusă de inundații. „Nu se pune problema să nu îl ajutăm. El mi-a făcut casă. La biserică toată lumea se roagă pentru sănătatea lui și să-i dea Dumnezeu putere să-i ajute și pe alții”, spune bătrâna.

Sinistrații au case, dar nu au acte de proprietate

Cu toate acestea, oamenii mai au un of pe care Becali trebuie să li-l rezolve și anume să le facă acte pe casele pe care le-a construit. „Noi tragem nădejde că va mai trece pe la noi să ne facă acte pe casă, ca să avem și noi un drept”, spun în cor locuitorii satului construit de Gigi Becali.
Vă reamintim că omul de afaceri Gigi Becali, nu le-a făcut sinistraților din Vadu Roșca acte pe casele construite la Vulturu. În anii 2005-2006, Gigi Becali a construit în localitatea Vulturu un număr de 188 de case, prin Fundația Creștină „Gigi Becali”. La șase ani de la inundații, sinistrații strămutați pe islazul de lângă satul Vulturu, nu dețin niciun act care să ateste că ei sunt proprietarii caselor și pot fi dați afară din case oricând.
Primarul comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, spune că din 2006 și până în prezent a trimis zeci de adrese la Fundația Creștină „Gigi Becali”, prin care a solicitat să găsească soluții pentru ca sinistrații care s-au mutat în casele construite din banii lui Gigi Becali, să devină proprietarii caselor, dar fără niciun rezultat.
Beneficiarii caselor construite de Gigi Becali spun că au încredere în omul de afaceri și speră că acestea le va da până la urmă acte de proprietate pe case. Singurul document pe care Fundația Creștină „Gigi Becali” l-a dat celor care locuiesc în casele construite din banii lui Gigi Becali, este un „contract de colaborare și finanțare”. Numai că acesta are mai multe hibe. Nu are număr de înregistrare și are o valabilitate de 12 luni de zile. În același document se mai arată că finanțatori sunt Fundația Creștină „Gigi Becali” și Gigi Becali, care, împreună, au finanțat peste 30 de mii de lei, pentru fiecare casă construită. În act se mai arată că beneficiarul se obligă să se mute în imobilul construit, în termen de 45 de zile de la data predării imobilului.
Dacă nu face acest lucru, beneficiarul este obligat să restituie investitorilor întreaga sumă alocată pentru construcția casei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?