Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Tineri drogaţi cu heroină la UPU


O tânără de 20 de ani și un bărbat de 27 de ani, din municipiu, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani în urma unui sindrom de sevraj la heroină. Florentina  M. și Gabi M. au fost stabilizați de medicii de la UPU, după care au fost internați la Secția de Psihiatrie, iar într-un final au fost transferați pentru dezintoxicare la o clinică specializată din capitală. Se pare că tinerii sunt dependenți de droguri, ei consumând heroină de aproximativ două luni. Din cauza lipsei banilor, cei doi nu și-au mai putut procura dozele de heroină și au intrat în sevraj. Această stare vine ca urmare a lipsei de heroină din organismul consumatorului care, în cazul acestui tip de drog, se instalează în termen scurt de la injectarea ultimei doze.
Bărbatul este un client fidel al medicilor de la UPU, el mai ajungând acolo și cu alte ocazii, respectiv după ce a consumat cantități importante de alcool, barbiturice și alte substanțe halucinogene. De asemenea, de mai multe ori, el s-a prezentat în fața medicilor și cu diferite traumatisme.
Ieri, ambii pacienți au fost transferați la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” din București. Spitalul beneficiază de o secție clinică de psihiatrie special creată pentru tratarea toxicomanilor. Medicii spun că, pentru a ajunge dependent de heroină, sunt de ajuns șapte sau zece injectări. În același timp, inhalarea și prizarea acestui drog poate duce la dependență.
Capacitatea heroinei de a crea dependență este foarte crescută, având un risc mai mare decât al oricărei alte substanțe.
Åži polițiștii au fost sesizați cu privire la isprava celor doi tineri. În fața oamenilor legii veniți la spital, Florentina M. și Gabi M. au declarat că miercuri au fost la București, de unde, prin intermediul unor prieteni, au cumpărat heroină pe care și-au injectat-o în vene, după care le-a venit rău. Polițiștii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog fac cercetări în cauză pentru a stabili cu exactitate modul de producere al evenimentului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?