Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Noul primar al capitalei islandeze, travestit în femeie


Noul primar al Reykjavikului, actorul Jon Gnarr, a venit la Gay Pride din capitala islandeză travestit în femeie, cu ruj de buze strălucitor, perucă blondă și purtând poșetă galbenă, au anunțat organizatorii și partidul său vineri, postând și fotografii. Când maestrul de ceremonii l-a invitat pe nonconformistul primar să urce pe scenă, Gnarr a apărut îmbrăcat într-o minunată rochie înflorată, explicând că ‘primarul n-a putut veni’. Tată a cinci copii, Gnarr, 43 de ani, a fost ales, spre suprinderea generală, primar al capitalei islandeze, după ce a câștigat alegerile cu o formațiune numită ‘Cel mai bun partid’. El a promis să fie, ‘înainte de toate, un primar amuzant’.
În cadrul unei campanii în care s-au amestecat o reluare a melodiei Tinei Turner ‘Simply the Best’ și promisiuni incredibile, ‘Cel mai bun partid’ a denunțat iresponsabilitatea elitelor politice și financiare din țara zguduită de o gravă criză financiară în toamna lui 2008.
Islanda este din februarie 2009 prima țară din epoca modernă cu un prim ministru homosexual, premierul Johanna Sigurdadottir declarându-se lesbiană. Parlamentul islandez a legalizat în luna iunie căsătoria între homosexuali.
Gay Pride s-a deschis în capitala islandeză joi seară și va dura până duminică, o paradă fiind prevăzută sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?