Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

„Guvernanţii doresc lichidarea, încet, dar sigur, a pensionarilor“


Pensionarii vrânceni au trimis o scrisoare deschisă președintelui României, Traian Băsescu și premierului Emil Boc în care le reproșează celor doi demnitari că îi consideră „cancerul bugetului, un grup imens de asistați care stau cu mâna întinsă la stat”. Scrisoarea este semnată de Asociația Județeană a Pensionarilor Vrancea, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și retragere „Åžtefan cel Mare” – Filiala Vrancea și Organizația Județeană a Seniorilor PSD.
„Președintele României ne consideră cancerul bugetului, un grup imens de asistați care stau cu mâna întinsă la stat, incapabili să facem pentru țară ceva folositor, învățați doar să cerem fără a da nimic statului care ne susține în mărinimia sa. În ton cu viziunea prezidențială, guvernul PDL-UDMR-UNPR consideră că singura soluție pentru salvarea României este impozitarea pensiilor – simțite ori nesimțite, numai pensii să fie!”, se arată în scrisoarea deschisă a pensionarilor vrânceni. 
În același document se mai arată că actualii guvernanți în frunte cu președintele țării le-au cerut voturile pensionarilor cărora le-a promis că o vor duce mai bine, promisiuni ce au fost uitate imediat după alegeri.
„Pentru că au uitat ce au promis și nu ne mai consideră demni de înalta lor grijă, le spunem că nu suntem cancerul bugetului, deoarece, cu banii noștri, în vremuri cu mari privațiuni, am alimentat zeci de ani bugetul de pensii. Bani care au fost folosiți și pentru a construi în România ceea ce nici douăzeci de ani de risipă sau de guvernare păguboasă ori răuvoitoare nu au reușit să distrugă în totalitate. Nu suntem asistați, pentru că este dreptul nostru să ne primim înapoi, sub formă de pensie, banii pe care i-am dat statului spre administrare. Asistați pot fi considerați cei care ne guvernează prost și primesc lefuri nefăcând nimic bun pentru țară!”, mai acuză pensionarii vrânceni. Aceștia au ținut să-i transmită șefului statului că pensia nu este venit, nu poate fi impozitată, și nu este pomană oferită de stat. Pensionarii mai susțin  că Guvernul ia decizii lipsite de fundament economic și lovește în aproape toate categoriile, dar mai cu seamă în cele defavorizate, iar „singura preocupare a actualului Guvern este protejarea clientelei de partid și a intereselor sale în defavoarea interesului general al țării”. „Nu vrem nimic în dar de la Guvernul actual sau de la președintele țării. Dorim doar să ne respecte drepturile elementare: dreptul la viață, dreptul la pensia întreagă, pentru care am muncit o viață, dreptul la o bătrânețe liniștită”, se mai arată în scrisoarea deschisă a pensionarilor vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?