Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Roşii cu ţelină şi ardei iute pentru ciorbe


Ingrediente:
3 kg de roșii sănătoase.
1 țelină (500 gr).
10 ardei bulgărești.
5 linguri sare grunjoasă.
1/2 pliculeț conservant de la Dr Oetker.
sare grunjoasă, piper, frunze de țelină.
 
Mod de preparare:
Spălăm roșiile și apoi le tăiem în patru și iar pe jumătate, adică cubulețe. Curățăm țelină, o tăiem în ce formă dorim, tăiem și frunze de țelină. Jumătate dintr-un pliculeț de conservant, de la Dr Oetker îl punem într-un ibric cu 50 ml apă și îl fierbem amestecând în conti-nuu până se dizolvă. Toate aceste ingrediente le punem într-un castron mare, adăugăm sare gunjoasă 5 linguri la cantitatea de roșii pe care am pus-o și le lăsăm cel puțin 30 minute că să-și lase roșiile zeamă. Pregătim borcanele sau sticlele în care vom pune acest zarzavat, le îndopăm bine și zeama rămasă o punem în borcane sau sticle, cât să acopere conținutul. Acest zarzavat de roșii cu țelină și ardei iute îl vom pune la iarnă la ciorbițe și tocănițe.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?