Ingrediente:
12 linguri de ulei
12 linguri de zahăr+2 pentru mere
24 linguri de făină
300-400 ml de iaurt
3 ouă
coajă de la o lămâie
scorțișoară
mere verzi de vară
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
un vârf de sare
puțin pesmet sau biscuiți zdrobiți
Mod de preparare:
Se curată și se rad merele. Se pun la scurs. Se da drumul la cuptor.
Se unge o tavă de prăjitură. Se amestecă uleiul, iaurtul, sarea și zahărul. Se adaugă ouăle întregi. Se pune și bicarbonatul. Se amestecă bine, apoi se adaugă făină și mirode-niile.Aluatul obținut trebuie să fie moale, că o smântână groasă, dar să curgă. Merele se scurg bine prin apăsare cu o lingură, se adaugă scorțișoară după dorință și 2 linguri de zahăr. Se pune jumătate din aluat în tavă și se nivelează cu o spatulă. Mie mi-a ieșit foarte subțire, ca o foaie care acoperă fundul tăvii. Se presară pesmet, apoi se pun merele și se nivelează. Se presară iar pesmet, dar nu prea mult. Se toarnă peste tot restul de aluat și se nivelează iar. Se coace 20-30 de minute, depinde de cât de „nărăvaș” e cuptorul dvs. Să o lăsați să se răcească! E fragedă rău, dar bună.
Poftă bună!