Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Pedeapsă maximă fiindcă şi-a ucis nevasta în bătaie


După ce a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de magistrații Tribunalului Vrancea, pentru că și-a ucis concubina în bătaie, Åžtefan Verga s-a ales cu o pedeapsă și mai grea. Ajuns în recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, probabil cu speranța de a-i fi redusă pedeapsa, omul s-a ales cu o sentință și mai grea: 25 de ani de pușcărie. Recursul formulat de inculpat a fost respins ca nefondat. Reamintim că fapta a avut loc în data de 17 aprilie 2009. Bărbatul era cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice și trăia cu Iuliana Croitoru de aproximativ 22 de ani. Aveau împreună mai mulți copii. De furia nemărginită a lui Åžtefan nu scăpau nici aceștia, unul dintre ei a rămas cu un handicap din cauza bătăii primite iar o fiica a sa a fost chiar internată în spital în urma unor lovituri aplicate de tatăl său. În noaptea respectivă, bărbatul și-a bătut zdravăn nevasta. A lovit-o cu vătraiul până hainele de pe ea s-au rupt. Din cauza durerii, victima a leșinat de mai multe ori.
A fost însă trezită de apa pe care bărbatul său o turna pe ea ca să o trezească. Potrivit anchetatorilor, astfel de episoade s-au derulat pe parcursul întregii nopți. Femeia însă n-a mai rezistat să vadă lumina dimineții. Åžtefan și-a dat seama că decedase, abia a doua zi. În momentul în care era deja judecat pentru uciderea nevestei, Åžtefan a mai fost trimis în judecată pentru distrugere. La una dintre bețiile sale, când își căuta nevasta să o bată, a spart ușile vecinilor cu toporul gândind că acolo s-ar putea ascunde femeia.
Fapta s-a petrecut cu doar câteva săptămâni înainte ca bărbatul să pună capăt zilelor nevestei sale. Åžtefan Verga are 49 de ani și este din Zorleni, județul Vaslui și locuia la Precistanu. Bărbatul a suferint și alte condamnări pentru fapte similare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?