Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Droguri ascunse în cotorul Bibliei


   O persoană condamnată la 3 ani de închisoare pentru furt a vrut să intre în Penitenciarul Focșani cu droguri. Vrând să pară omul lui Dumnezeu, deținutul și-a luat cu el și o Biblie, în cotorul căreia a ascuns 14 biluțe în care era o substanță de culoare maronie, despre care anchetatorii spun că ar fi hașiș. Nu a apucat să intre în Penitenciar cu drogurile pentru că a fost dibuit de angajații  Penitenciarului Focșani. „În data de 02 februarie 2012, la Penitenciarul Focșani, în jurul orei 12.30, la punctul de primire al persoanelor private de libertate, au fost descoperite obiecte interzise asupra unei persoane nou depuse de către organele de poliție ale IPJ Buzău, condamnată la o pedeapsă de 3 ani, pentru furt. Astfel, în urma controlului specific și antiterorist efectuat asupra bagajului persoanei private de libertate respective, au fost descoperite 14 biluțe de diferite dimensiuni, ce conțineau o substanță necunoscută de culoare maronie. Acestea au fost disimulate în cotorul unei Biblii”, spune inspectorul principal Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani.
   Angajații Penitenciarului au anunțat imediat polițiștii de la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate și Terorism Vrancea pentru efectuarea investigațiilor necesare identificării substanței descoperite. „Conform art. 74^2, din Legea numărul 275 / 2006 privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor și obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă”, a adăugat inspectorul principal Gură.
   În anul 2011, cu ocazia controalelor specifice efectuate la intrarea în Penitenciarul Focșani, dar și datorită profesionalismului de care dau dovadă cadrele unității în exercitarea atribuțiilor de serviciu, asupra persoanelor vizitatoare au fost descoperite 13 telefoane mobile, 3 încărcătoare, 3 carduri de memorie, 9 cartele SIM, 1 acumulator de telefon mobil și 103 comprimate anabolizante.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?