Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Senatorul Voiculescu propune suspendarea preşedintelui Traian Băsescu


Liderul PC a depus o cerere în acest sens la Biroul Permanent al Senatului. „România traversează o perioadă politică, economică și socială extrem de dificilă. Creșterea taxelor într-o perioada de gravă recesiune economică reprezintă, în opinia unanimă a specialiștilor, o măsură disperată care, pe termen mediu și lung, va reduce încasările la bugetul de stat și va determina amplificarea fenomenelor din sfera evaziunii fiscale (…) În aceste condiții, presiunea pe instituțiile fundamentale ale statului român – Președinție, Parlament, Guvern – este extrem de acută, pentru că de reacția lor coordonată și respon-sabilă depinde relansarea economică și refacerea coeziunii sociale”, se arată în documentul depus de Voiculescu la Biroul Permanent al Senatului. Voiculescu spune că președintele Băsescu promovează măsuri anti-sociale și ilegale.
„Din păcate, abdicând de la prevederile art.80 din Constituție, care îi conferă rolul de mediator între puterile statului, precum și între stat și societate, Președintele României, domnul Traian Băsescu, și-a asumat, de facto, poziția de principal conducător al puterii executive și a inițiat și a promovat măsuri anti-sociale și ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarată neconstituțională  de către Curtea Constituțională a României în ședința din data de 24 iunie 2010. Prin acel demers, Președintele României  s-a plasat premeditat în conflict cu societatea românească, a transformat Președinția într-un supra-guvern și i-a privat pe cetățenii români de o instituție-mediator, capabilă să negocieze un acord între Guvern și societate. Pe scurt, președintele Traian Băsescu a încălcat Constituția”,  mai spune Voiculescu. Propunerea lui Voiculescu va fi luată în discuție la reunirea Biroului Permanent, în luna septembrie.
Președintele Traian Băsescu are motive de îngrijorare. 65% dintre români ar vota pentru demiterea sa din funcție dacă un nou referendum ar fi organizat în acest sens, arată un sondaj realizat de IPP Research în perioada 9-16 iulie 2010. Pentru păstrarea sa în funcție ar vota 17%, iar alți 18% nu     s-ar duce la urne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?